torsdag 27 augusti 2009

Jag mötte Olle.

Vi som bor i Särö har verkligen haft en osannolikt bra musiksommar. Det främst tack vare Ebbot, som också bor här, och som har ordnat något han kallar för Way Out Fest at Revolution No. 9 på vår lokala krog Blomstermåla, nästan varje onsdagskväll. Där har bland annat Uno Svenningsson, Titiyo, Joel Alme, Hajen, Nicolai Dunger och förstås Ebbot själv uppträtt. En kväll lockade man till och med upp Håkan Hellström på scenen, han råkade befinna sig i publiken och det var hans kompband som spelade (det ryktas att han ska komma tillbaka den 2/10).
I går hette gästartisterna Meja och Olle Ljungström. Man kan tycka att de borde locka en ganska stor publik, men eftersom Blomstermåla inte direkt är världsmästare i marknadsföring, utan snarare verkar tycka att de musikaliska höjdpunkterna är något som till varje pris ska bevaras hemligt, så var det säkert inte mer än femtio pers i publiken. Tråkigt för artisterna, men ganska häftigt för oss som var där. Det blev lite som att ha Meja, Olle och Ebbot hemma i vardagsrummet, väldigt familjärt, intimt och spontant.
Lyssna på det här fantastiska klippet när Olle Ljungström pratar med oss i publiken och frågar "Är ni normen?" och fortsätter "Jag är norrman" innan de kör igång med Children of the Revolution, högst orepeterat.

Tyvärr kom jag åt någon satans inställning på kameran, så den spelade in i pytteformat.

Efteråt tog jag mod till mig och frågade Olle om en autograf.

"Ja, om jag får din" svarade Olle. Och det fick han. På armen.

Meja hade jag ärligt talat inte så höga förväntningar på, men hon överraskade positivt. En riktig power-röst har hon. Här kör hon sin stora hit All about the money. Också i pytteformat.

, , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du uttryckte dig ”i Särö”, jag pallar inte uttrycket ”på Särö”. Du är för mig nu en god människa.
Själv bor jag i Kullavik. Helt enkelt, rätt och slätt.

S-E

Pontus sa...

Fasen vad du är bortskämd med fina spelningar! :)
Olles text till "Nåt för dom som väntar" hör till mina favoriter bland svenska artister.

"Mitt hjärtas röst,kan nog va
ostämt ibland. Instängd i ett bröst
En ambassad som saknar sitt land."


Jocke Berg från Kent har gjort en trevlig cover på den. Här kommer Spotify-länken till den:

Joakim Berg – Nåt för dem som väntar: http://open.spotify.com/track/0iLTYhZNjnvPAUKXCpQAL8

Anonym sa...

Så bra skrivet .. Dom kan inget om reklam mycket synd ,, men på fredag smäller de , då är det fullt hus ... ååååå så bra att du skrev i Särö och inte på ,,, hoppas det retar nån till 1000 ..

Ulrika Good sa...

Anonym: Jag har alltid sagt "i Särö". Det går en stark skiljelinje mellan oss som säger så, och dom som säger "på Särö".

Pontus: Tack för århundradets bästa tips! Fattar inte hur jag kunnat missa det.

Anonym sa...

På samma skiva (Andra sjunger Olle) som Pontus nämner, ligger även Umo Svenningssons magiska version av "Kaffe och en cigarett".

Uno körde den med Desalinos när han själv gästade Ebbot & Blomstermåla tidigare i somras. Grymt!

SV sa...

COOLT!

Pontus sa...

"Århundradets bästa tips!"
Jag känner mig hedrad. :)