måndag 31 augusti 2009

Den korta versionen.

Få saker är så uttjatade och överexploaterade just nu som att berätta om hur man ska bete sig i sociala media. Det skulle i så fall vara själva ordet sociala media. Men dödsföraktande som jag är gör jag ändå (ännu) ett inlägg som är ytterligare ett strå till denna gigantiska stack.
I fredags var jag på en sociala media-lunch och där diskuterade vi i mindre grupper hur företag ska kunna dra fördel av ____ (jag säger inte de där orden igen, för då tror jag att du spyr). När vi diskuterat klart blev vi uppmanade att ställa oss upp och berätta om vad vi kommit fram till. Så det gjorde jag förstås. Inte. Men om jag hade ställt mig upp hade jag sagt något i stil med det här: ...
Eller, förresten, jag tror jag bara berättar vad Johan sa när vi pratade om det när jag kom hem: Twitter liknas ofta vid ett cocktailparty, där det ständigt minglas och diskuteras. Företag som ger sig in på Twitter borde tänka på hur populär festdeltagare man blir om man går omkring som en sandwichman och bara berättar om sitt erbjudande.
Seså. Om du spolar handlederna i kallt vatten så går illamåendet över.

,

6 kommentarer:

Studiomannen sa...

Jassåminsann!

Jag trodde bara att det var jag som var piss-i-motvind. Jag har tyckt att folk har varit lite väl uppfyllda av sin egen ringa betydelse den senaste evigheten. Skönt att se att fler känner att det kanske är lite tjatigt nu.

För övrigt gick jag med i sociala klubben häromdagen och tänkte komma på en lunch för att se vad jag själv tycker.

Unknown sa...

Om Twitter är ett mingelparty så blir jag både mörkrädd för den som står lite snett bakom och bara lyssnar utan att tillföra, samt den som står i mitten och skriker med proppar i öronen! Det är dock tur att man kan välja att inte bjuda in den som var 5 minut ska berätta att dom vart på toa eller bakat en paj! ;)

Ulrika Good sa...

Studiomannen: Jag hoppas vi ses på en sådan lunch!

Färninger: Precis. Du skapar ju ditt eget party, med de deltagare som du tycker tillför. Resten kan du skita i.

Kalle Blomqvist sa...

Hej! Jag tar åt mig av vanäran av att ha pratat (i en halv minut) för egen sak. Men som hårt kämpande egenföretagare måste man ibland göra just det. Och denna gång ville jag inte att någon skulle köpa någonting, bara bli Fan på mina 3 Facebook Pages.

BRA blogg förresten! Har fått en del goda idéer för mina egna. Med vänlig hälsning KalleBlomqvist.com alias CharlieBloom.com

Fredric sa...

Känns inte Twitter lite som att vara på ett mingelparty med en påse över huvudet? Man anar att något pågår runtom en men man ser inget. Jag får en klaustrofobisk känsla jag hoppas ska gå över. Är det något smartare Twitterprogram jag behöver så att jag slipper logga in på twitter.com?

Ulrika Good sa...

Kalle: Det var helt ok :). Och tack för att du gillar.

Fredric: Så är det. När man kör från webben. Marsch iväg och ladda ner Tweetdeck på http://tweetdeck.com/beta/ så kommer du snart att fatta grejen.