måndag 24 augusti 2009

Ett drömscenario.

När man lägger till prefixet dröm- framför någonting betyder det att det är något fantastiskt och bra som avses.
Drömjobb, drömkontrakt, drömläge…
Fast egentligen är drömmar ofta ganska tråkiga tillställningar. Trots att man går och lägger sig varje kväll med obegränsad budget för resekostnader, boendestandard, special effects och med fri bar händer det sällan att man hamnar i något spektakulärt sammanhang.
”Bara fantasin sätter gränserna”, brukar det heta. Och det är just det den gör. Sätter löjligt trista och vardagliga gränser, där i John Blunds land.
Ta i natt till exempel. Istället för att hamna på ett balinesiskt jetsetparty med Daniel Craig, landa hem worldwidekontot för Absolut Vodka eller vinna Top Model drömde jag i natt att … någon lagt in tallrikar i diskmaskinen utan att skölja av dem. Det var chokladkaka och grädde öööverallt.
Johan var på gång häromnatten när han drömde att han hade en jättefräsig sportbil. Men hans glädjedödande fantasi satte sina trista käppar i det specialfälgade hjulet genom att se till att han kvaddade den ganska omgående. Och sedan förvandlades drömmen till något lika glättat som en eftermiddag på Arbetsföredlingen; hans fina drömsportbil var nämligen inte korrekt försäkrad.
”Som en dröm”? Jo, jag tackar, jag.

11 kommentarer:

Abbes pappa sa...

Ja visst, så jäkla onödigt. Det vore väldigt bra om man kunde rigga drömmarna lite. Så man kunde drömma en dröm-dröm.

Deccati sa...

Ja drömmar är störiga... Varje natt hoppas jag att det underbara ska hända igen - att jag ska drömma att jag flyger. För det har jag gjort en gång, och det verkar inte som om det nånsin ska hända igen om hjärnan får bestämma. Jag drömmer bara om jobbrelaterade saker eller att jag glömt nåt.

Potatishäxan sa...

Ha ha, ja man kan drömma de konstigaste grejer. Själv har jag en gång dröm att vi hade en kamel på jobbet. Det finns en noggrannare beskrivning här för den som orkar: http://potatishaxan.blogspot.com/2008/11/en-kelsjuk-kamel-och-snstorm.html
Ha de bra!

Hanna sa...

Ha, så himla bra.

Åsk Dabitch sa...

Jag drömde att en japansk snubbe iklädd enbart silverfolie och nån slags svetsjälm "låtasades" vara kvicksilver genom att kuta upp för ett rör assnabbt för att se om jag kunde reagera fort nog att stoppa honom, från de flera kilometer bort som jag var. När han "lurat" mig så pass väl i kvicksilvermimiken stoppades han direkt av en osynlig vägg, som jag inte alls visste hur jag gjorde (typ blackout) men det var jag som gjorde det, för över telefon eller telepati sa han "Hai, yoku dekimashita - ow - you see, you can do it, very good! ow" innan han lealöst gled ned för röret igen i uppenbara smärtor.

Tydligen var jag nån slags telepatisk superwoman. Fattade inte riktigt vad japanen hade med det att göra.

Anonym sa...

[url=http://pizdos.cn/ada.html]pizdos ada[/url] Extrapenile disease may mean less planning buzyhyta http://pizdos.cn/ada.html Diabetes may affect the nerve endings and vacuum

Anonym sa...

varfor inte:)

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog

Anonym sa...

l?se hele blog, pretty good

Anonym sa...

god start

Anonym sa...

hvorfor ikke:)