lördag 29 augusti 2009

Fonetiskt fåneri.

De senaste veckorna har det varit ordet "pörd", och att lägga ändelsen "-ey" till diverse ord som var den senaste språkhypen. Det beror förstås på det här.
Det skulle inte förvåna mig om vi kommer höra ordet "humor" att uttalas som "hur-måååår" från och med idag. Om du såg Kristallen igår vet du varför. Det var nämligen så Malin Åkerman sa när hon gav priset för Årets hur-mååår-program till Mia och Klara.
Ibland är oavsiktlig hur-mååår den största hur-mååårn, speciellt om man ställer det emot hur roligt resten av hennes presentationssnack var.
UPDATE Tack vare Kenneth Pilo kan jag nu lägga upp klippet:


UPDATE Just nu pågår en liten hur-mååår-battle mellan mig och Fredrik Strömberg på Twitter.

Dessutom har en annan person från Kristallen, hon som gäspade under Alex Schulmans prat, nämligen Annika Lantz, varit föremål för terminologitwistar. De härstammar ur hennes sätt att uppträda på Twitter, att bara prata och inte lyssna:

Som Jan Johanneson nyss sa: Då kan man lika gärna skaffa sig ett nyhetsbrev (apropå att följa 0 personer).

Fast givetvis har den tråden tagit outgrundliga vägar, och befinner sig just nu här:

, , , , ,

8 kommentarer:

opassande.se sa...

Nu tycker jag iofs att det är stor hurmår med att kalla "de som bara pratar utan att lyssna" till Annika Lantz. Men nog finns det utrymme för sådana också, hittade till "shit my dad says" tidigare idag, som ett exempel på den typen av underhållning. http://twitter.com/shitmydadsays

opassande.se sa...

"för" annika lantz skulle det såklart vara...

Ulrika Good sa...

Tack för tipset, Emma! Jätteroligt.

kazarnowicz sa...

Nu vet jag att Annika Lantz kör via Bloggy -> twitter, men svjv så kommunicerar hon inte speciellt mycket mer på Bloggy.

Åsa Dahlqvist sa...

Vilken tur jag hade. Såg bara 5 minuter av Kristallen och lyckades pricka in denna klassiker. Det konstiga är att hon överhuvudtaget uttalade ordet fel - det uttalas ju likadant på engelska som på svenska...

Åsk Dabitch sa...

Humor?? Det uttalas överhuvudtaget inte likadant om man talar en såndär härlig brytsvenska och säger saker som: Doo yoo shark, and doo yoo feel again yourself around here, haf yoo vat ve in sveden kall a skiftnyckel?

Åsk Dabitch sa...

Och apropå ingenting, Googlar man (ajdå, redan förstört nogoogleday) på Humor hittar man denna apballa kyrka;

http://www.romanianmonasteries.org/bucovina/humor

therese sa...

Klickade in mig på första länken och höll på att smälla av. Tänk att det finns sånna Air-heads på riktigt.