onsdag 5 augusti 2009

Repris på grund av sol och allsång.

Solen har för ovanlighetens skull belutat sig för att skina, jag ska snart åka till Marstrand och igår var Sylvia Vrethammar på Allsång på Skansen. Denna kombination av händelser gör att jag helt enkelt repriserar ett gammalt inlägg från augusti –07 som du säkert ändå inte har läst, som handar om ovan nämnda sambadrottning. Bland annat:

För ett litet tag sedan skrev jag om teatergrupper och hemska saker de kan utsätta en stackars högstadiepublik för. Och överhuvudtaget hör det till livets skräckupplevelser; att bli tvingad till saker när man sitter i en publik.
För ungefär tretusen år sedan fanns ett TV-program med den numera totalt bortglömde Totte Wallin som programledare.
Vid inspelningen av ett av programmen blev reklambranschen inbjudna som publik. Veckan innan hade någon stor och cool artist, typ Bryan Ferry, uppträtt, så det kändes ju jättekul att haka på.
Väl på plats i TV-huset på Delsjövägen insåg vi att kvällens artister var Lasse Lönndahl och Sylvia Vrethammar.
Sylvia drar igång sin vanliga trötta sambagrej. Sedan kommer det oundvikliga. "Nu vill jag att alla ställer sig upp och dansar med händerna uppsträckta mot solen."
Det är då man ställs inför ett av livets jobbigare dilemman. TV filmar. Vilket ser mest pinsamt ut; att dansa på stället med händerna rakt upp som en idiot eller att sitta och sura med armarna i kors medan resten av publiken unisont dansar.
Jag dansade. Och hatade.

"Dansa samba med mig." I helvete heller.
Andra bloggar om: , , , , ,

(PS Om du läser inlägget i original, vilket du kan göra här, kan du även se ett stycke sociala media-historia i kommentatorsfältet.)

3 kommentarer:

Nemo sa...

Haha... Facebook - är det något att ha?

Känner mig fan som Inez Uusmann jus nu - hon med Internetflugan

Monika sa...

Mötte Sylvia på Odengatan igår och kände igen henne eftersom jag tidigare på dagen hade läst ditt inlägg.
Hon dansade som tur var inte samba och höll sig också ifrån att uppmana andra att dansa.

actionmannen sa...

Helt otroligt! Jag och min kompis Peter Karlsson från Propaganda var där också. Vi var polare med Bröderna Brothers som uppträdde på ”Totte på TV”.
Plötsligt fann vi oss (dessutom längst fram eftersom vi kommit sent) intvingade att dansa till Eviva Espana. Jag viskade i mungipan till Peter -Om vi inte dansar så syns vi ännu tydligare...
...och detta var på den tiden när alla såg på samma kanal