tisdag 29 januari 2008

"Dom ringde från SvD när Anna Lindh mördats."

En liten intervjuserie med Melodifestivaldeltagare 2008.
Del ett: Michael Michailoff

Eftersom jag tittat troget på Fame Factory känner jag förstås igen Michael. Och kommer också ihåg att han hoppade av innan finalen. Som svar på varför han gjorde det så levererar Michael något av ett scoop (jag hade aldrig hört det förut, i alla fall) om sin tid i Berts berömmelsefabrik:
"Det gick bra för mig. Jag ledde tävlingen när det började hända konstiga saker med röstningen. Ena veckan fick jag tolvor och andra veckan nollor. Sedan tolvor igen. På omvägar fick jag reda på att juryn och Strix fick direktiv från Bert hur de skulle rösta. Då kändes det meningslöst att fortsätta och jag hoppade av."
Sedan dess har Michael släppt två plattor och nu är det dags för honom att utsätta sig för jurybedömning igen.
Han ska alltså tävla i Melodifestivalens delfinal i Göteborg med en låt som han har skrivit själv tillsammans med Joakim Övrenius och Patric Jonsson.
Den heter "That´s Love" och Michael beskriver den som "åt britpop-hållet" samtidigt som han säger att den kanske låter lite Robbie Williams.
Jag frågar hur det är att ha ett namn som plötsligt är förvillande likt namnet på en hatad mördare (Mijailo Mijailovic heter mannen som mördade Anna Lindh) .
"Det har varit lite märkligt ibland, faktiskt. Samma dag som han (Mijailovic) åkte fast ringde dom från Svenska Dagbladet och frågade om det var jag."

Till skillnad från en riktig kvällstidningsreporter ser jag till att själv vara med på bild tillsammans med den jag intervjuat.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: