tisdag 2 september 2008

"Work it, girl, work it."

Fridas och mitt specialarprogram som vi alltid tittade på tillsammans var Top Model.
Ja, förfasa dig om du vill, men vi hade många höjdarögonblick framför Tyra & co.
Ikväll provade Frida mormors gamla klänning och den satt så perfekt att vi tänkte plåta den och skicka några bilder för att visa henne.
Eftersom klänningen har ett tydligt sextiotalsstuk började vi styla Frida i Twiggys anda.
Och sedan blev jag Tyra, Miss J, Jay och Nigel Barker i en och samma person.
Och Frida var min Top Model.
"Work it, girl!"
"Show me your best pose."
"And here is your best shot."
"You´re still in the running towards becoming Americas Next Top Model."
Så, kolla här, mormor. Så här blev Frida i din klänning. Vi skickar bilderna så här istället.
, , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Skitballt, som vi säger i Stockholm. Fast kanske inte på 2000-talet. Men på 60-talet.

Anonym sa...

Hur gör du får att barnen att gå med på att bli utlagda på bloggen? Mina barn skulle flå mig levande. Men hon ser cool ut, kan du hälsa från mig, du stolta, stolta mamma Ulrika.

Abbes pappa sa...

Coolt Frida!

Ulrika Good sa...

Fredric: Menar du att man sa "skitballt" på 60-talet, eller att det här var skitballt på 60-talet. Jag tycker i alla fall det är skitballt här och nu :-).

Mats: Med hjälp av rigorösa kontroll- och godkännanderutiner från barnens sida.
Och tack! Det ska jag hälsa henne.
Det gäller Abbepappan också.

Anonym sa...

Ok, sorry för att det kanske lät som att jag inte tyckte det var skitballt här och nu. Det hade jag ju för fan kunnat skriva istället för att väva in det i pseudopoetiska saltomortaler. :)

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! Dom får mig osökt att tänka på några bilder som hängde i gästrummet på Vallbo, reklam för Göteborgskex om jag inte minns fel. Tror det var någon av Ullas döttrar som var med där..? Hursomhelst måste det vart roligt att ta dom där bilderna, iaf om man får vara Miss Jay.

Anonym sa...

60-talet är ALLTID skitballt.
Period.
Tummen upp för Frida!

PS JA, jag har precis börjat lira Beatles på vinyl igen och är extas. JA, jag och bockstensmannen gick i samma klass ;-)

Åsk Dabitch sa...

60-talet RULAR

Klänningen är apläcker - hade jag varit bara lite yngre hade jag helt resolut snott den av henne. ;) Passar bra i det. Tror alldeles bestämt att jag haft något liknande.

ps - knähöga plastboots skall det ju vara. Fel skor!

Ulrika Good sa...

Maria: Oj, vad förvånad jag blev att du hittat hit. Och vad kul att du ger dej tillkänna.
Ja, dom där bilderna i Vallbo, det var mycket riktig en gammal G-Kex-affisch (som min pappas reklambyrå gjorde) där jag, min syster Mia och min kompis var på en strand och åt kex. "En del av sommaren finns i kexhyllan" var pay-offen.
Och så var det en affisch med mej som modell för Kapp-Ahls ungdomsavdelning Intact. Också från pappas reklambyrå. Då var jag ungefär 16 år, precis som Frida är idag.

Hasse: Tack för dom glada tillropen. Hade du också kåpa i vadmal när du och Bockstensmannen hängde i rökrutan på rasterna ;-)?

Åsk: Tur att du inte är yngre, så att Frida får behålla (mormors) klänning ;-). Och stilen är 60-talet möter 2008, därav MC-bootsen. Annars hade vi givetvis ordnat lack- eller plaststövlar för att få till den riktiga autenticiteten :-).