onsdag 22 oktober 2008

To: allakvinnor@helavärlden.com

Ämne: Aldrig mer, ok?

Hej alla kvinnor och tjejer i hela världen!
Jag är långt ifrån först att ta upp det här, men eftersom det inte hjälpt tänkte jag det ta det igen, en gång för alla:
Jag vill aldrig mer ha den här typen av imbecillt, kvasifilosofiskskt ("för du kanske vaknar en dag och upptäcker att du förlorat en diamant när du var för upptagen att samla på stenar"), mellanstadiemail ("Ge detta hjärta till alla som du inte vill förlora år 2008"), som låtsas bry sig om ("Underbara Ni!!") men slöskickas till hela den kvinnliga delen av adresslistan, innehåller elaka insinuationer ("Det är inte så lätt!") och illa förtäckta hot ("även mig om du bryr dig").
Jag vill aldrig mer se den här typen av jättesöta nallebjörnar som skickas till mej av vanligtvis kloka kvinnor som har betydligt närmre till pensionsåldern än mellanstadietiden.
Snälla, skärp er och gör inte bort den kvinnliga delen av befolkningen genom att fortsätta med det här otyget:

Vad är männens motsvarighet till nallebjörnsvidrigheterna, förresten?

23 kommentarer:

Abbes pappa sa...

Jag får skiten också. Men så är jag kanske lite kvinnlig av mig...

Nemo sa...

Männens motsvariget - slår som vanligt äver åt andra hållet:

- Hej, ditt svin! Det var inte i går(dunk i ryggen) Fan, har du inte hittat repet än? Höh-höh...

Det är lättare att ta emot nallar med puttinuttiga kjamizzar - men båda varianterna är lätt outhärdliga

Anonym sa...

Det värsta är väl den totala avsaknaden av personlighet i dessa meddelanden (även förekommande i SMS-form). Om personen som skickar dem verkligen brydde sig, kan väl hon (oftast) ta sig tid att säga med egna ord att just jag är viktig.

Anonym sa...

Männens motsvarighet?
Det måste väl ändå vara en motorsåg?

Linda Lindstedt sa...

Usch och fy...ja såna mejl är helt outhärdliga. Men så eskalerade ju hela galenskapen i takt med Facebook, och alla förhatliga snuttiputtfnuttiga presenter som skickas med flowerpots och eggs som kläcks till små dinosaurier och gu vet vad.
Eller ännu värre, när man får en öl på fejjan, eh, jaha. Kul men jag dricker gärna min IRL så att säga. Bjud på en riktig öl din snåla mupp.

*hick*

Jag skickar såklart aldrig något sådant. Mer än handskrivna kärleksbrev och en å annan liten tänker på dig sak, med posten givetvis. Det blir mer eftertanke då.

Anonym sa...

Avskyr dessa "välmenande" kedjebrev, oftast så svarar jag på dem men med en syrlig fråga om var deras mailvett har tagit vägen.

Får färre och färre så det verkar fungera ;)

Anonym sa...

Sådana mail är ju SÅ opersonliga!
En ren förolämpning att få från en vän.

Se "hur älskad och speciell du är för mig"...
när man kan läsa (i massmail-adressraden) att ÅTTA andra (inte alls lika underbara ;o) har fått samma jävla mail.
/T

Ulle:
Du har aldrig fått och kommer aldrig att få, en nalle med mailen.
Några ord däremot, bara till dig :
Du är klok, vacker och smart. Och speciell för mig.

Ulrika Good sa...

Tack, raraste T! Detsamma. Du är min egen diamant bland stenarna ;-).

Charlie Truck sa...

Och de där powerpointpresentationerna som gjordes 1992 och fortfarande skickas runt med gott och blandatcitat av Dalai Lama och Nalle Phu mot blomsterbakgrund.

Ännu värre är nästan de sexistiska "skämten". "10 grejer varje kvinna bör veta", "Du vet att din man är medelålders när..."

Och varför kan vuxna kvinnor inte använda skiljetecken längre? Varannan mening har tre punkter, fyra utropstecken och tre frågetecken. Plus smileys.

Jag vägrar av princip alla kedjebrev, även de som ska ha behjärtansvärda ändamål. Jag är så cynisk så jag tror alltid det är båg och spamadressamlande eller något ännu värre. Dessutom, massbrev skickas med adresserna i bcc, tack!

Anonym sa...

Abbe pappan och nemo har redan klätt min uppfattning och mina känslor i ord.

Ulrika Good sa...

Charlie Truck: Powerpointpresentationer från 1992 med gott och blandatcitat av Dalai Lama och Nalle Phu mot blomsterbakgrund. :-) Kul!

Anonym sa...

Det är alltid samma personer i ens adressregister som skickar dessa mail. Vanligtvis de gamla vänner som man aldrig hör något av annars. Blir lika arg varje gång. Skicka ett personligt mail om du bryr dig... Det jobbiga är att min mamma börjar sålla sig till samma skara som skickar sådant trams.

Charlie Truck sa...

Ulrika,
Du vet vilkajag menar va? De använder också alla övergångar mellan bliderna som finns: rutmönster, vågor, snedstreck... Dessutom mycket rosa och vit text mot svart bakgrund. Det finns verkligen en helt egen feelgoodpowerpoint-estetik!

Ulrika Good sa...

Charlie: Jag vet EXAKT vad du menar. Solnedgångar och katter är också vanliga.

Kiddan sa...

Gaaaaah! Mycket bra skrivet. Men vad gör man när svärmor skickar sånt tjafs? Kan man be _henne_ sluta? Dessutom frågar hon alltid "vad tyckte du om texten.." etc!! Men jag vägrar att ens läsa dem! Brukar låtsas som om jag läst dem och "ja det var väl tänkvärt"... Ibland blir hon liksom lite fundersam och misstänksam (gissar att det INTE var tänkvärt...) men då brukar jag prata om hennes gardiner och då tappar hon misstänksamhet fort ;o)

Undrar om jag ska skicka henne länken till din blogg ;o)

Anonym sa...

Alla upprop mot "felaktiga" domar etc är också ett otyg. För ett tag sedan fick jag ett mejl om en eftersökt pedofil. En snabb googling senare visade det sig att han häktades redan i juli. Ännu ett bevis på att folk i allmänhet slutat tänka kritiskt. Ligger månne kvällstidningarna bakom dessa utskick....?

Ulrika Good sa...

Kiddan: Varför inte? Jag kan gärna vara murbräcka för alla som vill slippa nallebjörnsmail.

Bitte: Folk som inte förstår vad som är spammail, utan skickar vidare, är nästan lika irriterande.
Och varför människor tycker det är kul att starta ett spam "för att se hur stort det kan bli" är en gåta. En tråkig gåta.

Anonym sa...

man kan ju oxå tala om för alla som envisas med att skicka skit... att det dör en delfin varje gång någon vidarebefodrar kedjemail av den sorten... det brukar bita på mellanstadievarianten åtminstonde. och naturälskarna.

Anonym sa...

Jag får också såna mejl titt som tätt, fast jag sagt ifrån ett antal ggr och jag sänder aldrig vidare.
Kanske jag skulle skriva som du, och skicka runt - och hoppas på att de äntligen ska sluta skicka gulleplutt kedjemejl?
Får annars berömma dig för en kanonbra blogg. Humor blandat med allvar. Jag tittar in här ganska ofta.

Hade gott! / Annette

Anonym sa...

Underbara Du,

det här var så bra att jag skulle vilja använda det som svar på nästa sånt idiotmail ("du vet väl om att du är värdefull") jag får. Gärna kombinerat med kommentaren ovan att det dör en delfin varje gång ett sånt här mail skickas.

/Vilda Bebin-Jo (fattar inte kommentarsfunktionen längre. Måste ha blivit dum av alla teddybjörnsmail.)

Ulrika Good sa...

Jo: Använd det gärna i kampen mot Förgulligande Kvinnodumhet. Då blir jag glad. Och det är skitbra med delfinen som dör (metaforen, alltså).

Och så verkar det ha varit något knas med kommentarerna idag, så det är inte din nallebjörnsskadade hjärna :-).

Anonym sa...

here here!

Anonym sa...

JA! Jag försöker och försöker få folk i min omgivning att förstå men de tycks helt enkelt inte fatta det!
Visserligen rä det lite gulligt att de tänker på mig med sån värme men :9 Nästan ännu värre är det med de hdär : snyfthistorierna (de som är sanna) om barn som ska dö och bara vill ha nått.. typ.. USCH!