söndag 23 november 2008

da Vincisömnen.

GP:s Johanna Hagström skrev en gång om hur skönt det var att somna framför teven.
"Själva insomningseffekten blir störst om det är ett avsnitt jag har sett förut. Då vet jag vad jag missar. Det känns tryggt. Zzzzz."
Ikväll satte (ok, då, la) jag mig tillrätta i soffan framför da Vincikoden.
Läst boken.
Sett filmen.
Dom hann knappt komma ur Louvrens Grand Galerie innan jag sov som ett murmeldjur.
Ljuvligt.

7 kommentarer:

lord Fredruk sa...

Word. Min favorit är public servicekoma. Finns inte mycket som slår att narkoleptiskt slockna framför ett politiskt korrekt och socialgrått samhällsformat med en programledare som tillsatts på nepotistiska meriter.

Nemo sa...

Håller med Lord Freduk. Ett tillstånd (PSK) som infann sig igår kväll strax efter 23 då det var reprisering av "Rakt på med K-G Bergström". Även om KG inte tillsatts genom nepotism, så var det hög insomningsfaktor att se en skitnödig KG skjutjärna sin chef - Eva "Ålen" Hamilton som gled och vred sig i alla frågor som KG avfyrade med sin för dagen underkalibrerade magnumrevolver.

Sedan kom mat-Tina.

"Rakt på" förvandlades denna kväll till "Tvärt av"

Ulrika Good sa...

Fredruk och Nemo: Da Vincisömn, public servicekoma, serienarkolepsi blockbusterslummer ... jag har prövat dem alla. Och ja, public servicekoma är också en favorit.

Åsa Dahlqvist sa...

Jag lider av action-narkolepsi!

Shoot-outs, biljakter, slagsmål... Det finns inte en die hard eller bond-film som jag sett till slutet.

För att inte tala om The Matrix som jag vid upprepade tillfällen försökt att se, men somnat när Neo och hans kompisar skjuter sönder hela marmorfoajén till musik av Marilyn Manson.

(Mannen tyckte det var lite trist när vi förra veckan för en gångs skull fick barnvakt och gick på senaste Bond-filmen. Jag somnade till inledningsscenerna! Men av recensionerna verkar de som varit vakna uppfattat filmen på ett liknande sätt som jag som sov mig igenom den.)

Rebecca sa...

mmmm. Älskar att somna i soffor! Kökssoffor funkar också har jag märkt.

Mitt somna-framför-tvn-beteende har gått så långt att jag sminkar av mig, borstar tänder, tar på pyjamas och sen går och lägger mig i soffan för att medvetet somna där.

Oftast bara när jag är ledig dagen därpå för att det kan (ibland, inte nödvändigtvis alltid) kan medföra omsomningsproblem när man sen ska flytta till sängen.

Igår sov jag till dokumentären om finanskrisen, supermysigt.

Anonym sa...

Hörde nyss på radion...RixFm, har blogg-SM! Tänkte direkt att din blogg måste nomineras nu, Ulrika! Fler än jag, i detta avlånga land måste få uppleva din härliga blogg.
Jag är ofta här inne och läser och gillar skarpt din välskrivna blogg. Här finns humor blandat med allvar. Aktuella frågor och mindre aktuella, och det ger mig små inblickar i reklambyråvärlden.

Hade gott! / Annette i Oxelösund

Ulrika Good sa...

Åsa: Den glömde jag. Actionsussen. För att inte tala om krigsfilmsnanandet. Dom e goa :-).

Rebecca: Om jag inte missminner mig har vi pratat om soffsovning förr. Jag brukar också köra den där pjamasklara varianten. Man vill ju inte förstöra något så skönt som en soffsovning med tanke på hur jobbigt det är att sminka av sig och borsta tänderna efteråt.

Annette: Men du är ju dagens glädjespriderska! Nu blir jag otroligt glad. Tack!