onsdag 5 november 2008

Facebook som presidentförmedlare.

Någon gång i framtiden kanske någon frågar mig:
"Kommer du ihåg vad du gjorde när du fick reda på vad du gjorde när du fick reda på att Obama blivit USA:s president?"
Då kommer jag att svara:
"Jag kom ner för trappan, trött som ett as, slängde en blick på min dator och fick se ett Facebookmeddelande från Mary Lee."
Nu är jag plötsligt inte alls trött längre, utan har jag ståpäls under morgonrocken.
Och jag undrar om den här ressisionsvärlden inte just fick tillbaka gnistan igen.
Vad gjorde du när du fick reda på att Obama valts till president?

En händelse som ser ut som en tanke. Att det just är Facebook som är nyhetsförmedlare denna gång (med tanke på den nya-media-smarta Obama).

,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jäpp. Jag blev nästan lite fuktig i ögonvrån när jag såg det hela på burken (gammaldags som jag är).

Det blir tuffa år, men som Obamas slogan lyder: Change We Need

Anonym sa...

Så sant, tuffa år, puh ...
Kul att kliva in i ett land som mr Bush har förvandlat till en krater.
Frågan är om jänkarna fattar utgångsläget?
Jag hörde en intervju med ett republikansk par. Dom tyckte Bush hade varit en utmärkt president.
Eh, ja just det ...
Dom bodde givetvis i Texas, say no more.
Nej, det är många som hoppas på dig nu, Obama.

Anonym sa...

Jag vaknade av ett SMS 05:03 från släkt i Colorado. Nu är det bara att hoppas på change!

Anonym sa...

Jag fick just reda på det på din blogg. Fast det kanske mest är småbarnsbubblans förtjänst ändå ;-)

Anonym sa...

jag andades och det kändes som att kroppen fick mera syre.

Anonym sa...

Idag är en bra dag! Och som av en händelse fick jag reda på att Obama vunnit - just via Facebook! Jag spelade Scrabble med en kompis som bor i Kairo och så plötsligt slängde hon in en kommentar om att segern var vunnen :-) Obamas då ;-)

Anonym sa...

Jag satt i en soffa har i Waukesha, Wisconsin, tillsammans med Lorraine, och helt plotsligt var jag valdigt bitter over att jag inte befann mig i Chicago... Att fa sta dar i folkmassan (tillsammans med Oprah, bara en sadan sak) och lyssna pa detta historiska segertal skulle verkligen ha varit att ha tagit del av en handelse som det kommer sta om i historiebocker...
Att ha varit sa nara det, men anda missat det kanns verkligen ruttet, men vad kan man gora nar man maste upp och jobba morgonen efter...?

Anonym sa...

Jag låg i sängen lyssnandes på klockradion och P4 Norrbotten. Någon som bott här, men nu bor i USA ringde och pratade om att Obama vunnit. Underbar start på dagen.

Susanna sa...

Jag stod ine på en skönhetssalong i Nairobi när jag hörde det! Sedan lyssnade vi på presidenttalet på BBC därinne i salongen... Regeringen har utlyst en ´public holiday´ idag, så att alla kenyaner kan fira att USA har en president med kenyanska rötter...
//Susanna i Kenya

Ulrika Good sa...

Fantastiskt häftigt att höra om allas Obama-momets – från norrbotten till Wisconsin och Nairobi.

Maria Agrell, Barcelona sa...

Jag gick in på akutavdelningen på ett barnsjukhus i Barcelona med min 2-åriga son i vagnen som inte hade ätit på fyra dagar och såg ut som en ynglig liten kyckling och så ser jag löpsedeln med Obama på framsidan och så började jag le mitt i allt det jobbiga.

P.S. Min son mår äntligen bättre.