söndag 23 november 2008

Snor, svett och Blomstermålavibbar.

Jag hade tänkt att bespara dig ännu ett vidrigt hurtbulligt Nike+-inlägg, men när jag läser att Siverfisken varit på lokal där borta i Australien och fått Blomstermålavibbar när det gäller utsikten, måste jag ta upp det ändå.
(Ja, samma Blomstermåla som åstadkom höstens största besvikelse i fredags.)
I alla fall, dagens Nike+-runda utgick från just Blomstermåla, och eftersom det var en sådan fantastisk morgon tog jag ett par bilder med min mobil.
Det här är alltså vad Silverfisken menar när han gluttar över sitt borta vinglas i Noosa och får utsiktsmässiga Blomstermålavibbar:


Det var minus fyra grader när jag lunkade iväg, jag tror aldrig att jag sprungit i minusgrader förut.
Jag kände mig lite som Thomas Wassberg när snoret frös i näsan, och det tog några kilometer för att få upp värmen. Vad kommer det sig förresten att den kroppsdel som gör i princip hela jobbet, benen, är den som det är svårast att få upp värmen i? Överkroppen bara chillar och hänger med, men det är ändå där svetten dyker upp först.

Jag inser plötsligt att det här inlägget innehåller mer kroppsvätskor än vad som är riktigt smakfullt och ber om ursäkt för det.
Hoppas aptiten kommer tillbaka lagom till lunchdags.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill inte på något sätt förta det poetiska skimmer du målar med, men mitt Blomstermåla är inte lika vackert som ditt. Mitt ligger i hjärtat av småland och vadade i mitten av 80-talet i spyor och piss och var den tidens metropol för artister som Lili & Susie, Orup och Trance Dance. Alla lantisar var där.

Ulrika Good sa...

Fredric: Tänk, jag har alltid trott att det "riktiga" Blomstermåla låg på Öland! Vad har jag fått det ifrån?
Anledningen till att restaurangen som är belägen i det gamla stationshuset på Särö heter Blomstermåla, är att en gång på femtiotalet (?) så målade några busiga konstnärer fullt med blommor på ångloket som trafikerade sträckan Särö/Göteborg.

Anonym sa...

Jag har i princip slutat springa. Det går alldeles för lätt och jag tappar mest vikt. Jag är redan bra på det och förlorar istället muskelmassa. Jädra konstigt. Jag har en ämnesomsätning som en hink utan botten.

Anonym sa...

Ett litet tips för löpning i kallt väder är att ta på ett par typ mamelucker under löpbrallorna, alltså ett par varma trosor med korta ben eller ett par avklippta understäållsbyxor. Jagblir alltid jättekall om rumpan och låren (framför allt baksidan av någon anledning) och tycker att det hjälper bra. Har aldrig hört en kille som springer ha dom problemen, men det kanske helt enkelt beror på att vi är byggda på olika sätt?

vad heter du på Nike+ - sidan förresten? Jag heter SannaK! :-)

Anonym sa...

Särö är så förbannat jävla vackert!

Ursäkta svordomarna

Ulrika Good sa...

Kalle: Mocklis dej. Tror jag :-).

Sanna: Det ska jag definitivt göra nästa gång. Jag höll bokstavligt talat på att frysa röven av mej.

Anonym: Jo. Jag håller med.

Ulrika Good sa...

Och Sanna, jag glömde, jag heter något så spännande som Ulrika Good på Nike+.