söndag 25 maj 2008

Nej, Björn Gustafsson funkade inte

Han borde ha hoppat över "humorkuppen" han gjorde vid röstuppräkningen.
Insett att det var mission impossible att försöka skoja till det i detta forum.
Jag håller helt med deep.ed när han skriver:
För att förstå ironi måste man tro att publiken har samma preferenser och förkunskaper. Det har inte Europa...
UPDATE: Här kan du se klippet., , , ,

35 kommentarer:

Anonym sa...

Det spelar ju ingen som helst roll om det funkade i Europa eller inte. Huvudsaken är att han inte gör som alla andra. Nämligen berättar att speakern är Såååå vacker och det var såååå bra och aaaalllltt är såååå fantastiskt.

Tycker i varje fall jag.

Hej hej.

Nirvasher sa...

Som anonym sa ovan, spelar det verkligen ingen roll om det inte funkade i de andra delarna av Europa. Huvudsaken var att han underhöll oss, och det gjorde han verkligen (som vanligt)!

De andra var bara tråkiga, patetiska, tillgjorda rövslickare. Sverige är långt före alla andra när det gäller underhållning.

Ulrika Good sa...

Att dom andra var bruntungade och menlösa har ni heeelt rätt i.
Men jag tycker ändå att det bör finnas någon humorkänning för de andra 198 miljoner tittarna, som inte är svenskar.
Sedan var det inte så där himla kul för oss som fattade heller. Tycker jag. Jag vet att många inte kommer att hålla med mig.
Men på det stora hela tycker jag att Björn Gustafsson är helt fantastisk.

Anonym sa...

haha, Björn var kung. Den killen har bra humor, precis som Luuk som många ogillar.

Anonym sa...

Fast när de andra 198 miljonerna har skickat dit låtar som vi inte tycker om så kan väl vi få ha en röstrapportör som de inte förstår?
Dessutom tror jag inte att man ska underskatta resten av Europa, det var nog en hel del georgiska gentlemän, makedonska madamer och belgiska barn som drog på smilbanden när den förvirrade lille svensken försökte skoja till det.

Anonym sa...

Att Björn Gustafssons humor möjligtvis inte funkar i resten av Europa, kändes som en bisak i gårdagens sammanhang. Med den intelligens den killen har räknade han nog inte ens med att alla skulle förstå: det här kändes som en sista tröstpresent till oss svenska tittare som suttit och genomlidit detta tragiska spektakel: ett gott skratt för hela svenska folket. Förresten, bidragen från många av deltagarländerna kändes otroligt främmande för oss svenskar (ex. piraterna) varför skulle vi då behöva "ställa oss in" vad gäller vår presentation - och humor? Vi är så rädda för vad andra ska tycka om oss! Nej, ner med den svenska jantelagen och (mycket) mer Björn till folket!

Anonym sa...

som en finne som tittade eurovision igår det såg ut som sveriges röstrapportör visste inte vad han gjorde. och det såg hemskt ut. men nu när jag hörde att han bara skojade...nåja, det var ganska roligt...;)

Anonym sa...

Faan va dumma ni är.... Ingen o jag menar ingen utanför Sverige vet vem den där jävla Homo-Björn är.... mm klart att alla dumma jävla fjortis brudar tycker det var kul då dom blir helt upphetsade när dom ser den dumma faan i tv. Wow... Nej skicka in han i en lejongrop så man kan se hur länge han klarar sig , det hade varit svinkul

Anonym sa...

Hej!

I was shocked when I saw a swedish representative Björn Gustafsson. People outside Sweden think that he is a kind of an idiot who cannot speak English and doubtly can speak at all! Moreover all of us are sure that results of swedish vouting are falsified! 100%! Someone prompted him what to tell. SHAME! It is your democracy. People tell that many voices were given to Russia, but how Sweden can allow this, it's better to cheat! Super! No respect for Sweden after this. HYPOCRITES!

Anonym sa...

Haha.. det var kul ju.

Nu finns klippet på youtube

http://www.youtube.com/watch?v=xU391mFOVCQ

Anonym sa...

De som är mest pinsamma är de som skämdes eller inte skrattade, kan jag tycka. Är det inte ganska svårt att ta Eurovision på allvar med all dess ytlighet? Jag tycker detta visar att Sverige inte längre tar tävlingen på lika stort allvar eftersom den har blivit ganska fuckad på sistone. Björn gjorde kvällen.

Anonym sa...

Jag har alltid haft svårt för Björn Gustafsson men det här var utan tvekan det roligaste han gjort! Alla som läste upp poängen var lika stela och tråkiga och så kommer Sverige och räddar showen!

Anonym sa...

ja, resten av europa förstod nog inte ett dyft, men unge herr gustafssons marknad som svensk komiker är nog begränsad till just sverige. och jag, som svensk, tyckte att det var klockrent.

Anonym sa...

Som forvantande svensk framfor direktsandning i USA sa kan jag bara instamma i vad de andra sagt om Bjorn Gustavsson (vem ar han forresten??); det var pinsamt - inte roligt! Mina finska, norska och amerikanska vanner tittade fragande pa mig efter hans framtradande och jag, som trodde att Sverige har en serios installning till Euroschlager festivalen, fick forsoka forklara det med att han formodligen forsokt vara rolig. Det , eller att han var duktigt berusad. Pinsamt!!! Och trakigt for Charlotte...aven om hennes lat inte var en vinnare sa borde hon hamnat i topp 5 i alla fall.

Anonym sa...

Han var visst rolig det är bara att du inte förstår humorn!!!!!!

Anonym sa...

men eurovision kommer aldrig att kunna bli seriöst om det bara är grannländerna som röstar på varandra hela tiden så då kan väl vi i sverige lika gärna få skämta till hela grejen!
GO BJÖRN!

Ulrika Good sa...

Otroligt intressant att ta del av alla pro and cons om Björn G. Även en kommentar fick mig att för första gången fundera på att använda raderarfunktionen, så har det här utvecklat sig till en riktigt nyanserad och välformulerad debatt. Kul!

Ulrika Good sa...

Även OM skulle det stå...

Anonym sa...

Hade ju varit roligt om han hade hittat på något som förlöjligade eurovision inte Sverige. Jag tyckte det var pinsamt, fruktansvärt pinsamt. Kommentatorerna blev ju också lite ställda. Vi vill väl visa Sveriges bästa sida utåt inte den sämsta?

Jens Laser sa...

jag fattar överhuvudtaget inte killens storhet, eller resten av folket i Morgonsoffan
jäkligt märklig humor

Jens Laser sa...

förresten är jantelagen norsk, inte svensk

Anonym sa...

Morgonsoffan har inte märklig humor jag tycker det är riktigt roligt. Den är dock speciell då det är intelligent humor med mycket ironi. Inte alls som Rheborg o Schyffert som är bland de tråkigae människorna på jorden som skriker ett könsord och sedan ramlar och få ont, så simpelt...

Anonym sa...

Hallå. Varför detta känslosvall? Det är ingen viktig fråga. Det finns inga nordiska länder som kan vinna Eurovisionsschlagern efter östsammansvärjningen, så bara släpp det. Vi får stå vid sidan och titta på. Att Ryssland vann var också det ett stort skämt. Men marknadsföring fungerar alltid, speciellt i stora portioner. Björn Gustafsson var kanske inte heller speciellt smart med tanke på den större publiken, men vad fan gör det? Han var ändå bättre än majoriteten av skögorna i rutan.
För övrigt är Jantelagen dansk, Einstein.

Ulrika Good sa...

Hallå, Kontaktmannen. Vad tycker du är en viktig fråga då? Att folk säger copy när dom menar copywriter ;-)?
Charlotte Perrellis massiva marknadsföringskampanj funkade väl så där, eller hur?

Ulrika Good sa...

Förresten, frågan om Jantelagen är dansk eller norsk är en äkta slamkrypare. Så här står det i Wikipedia: Jantelagen är ett koncept formulerat av Aksel Sandemose i boken En flykting korsar sitt spår (1933). Aksel Sandemose skrev på norska (bokmål), men växte upp i danska Nykøbing, en stad han i boken kallade Jante, därav namnet "Jantelagen".

Anonym sa...

jo jo folk skjønner selv om de aldri har hørt et kny om gutten. i allefall gjør vi i norge. hhahahah eneste bra å se i dumme GP. Dritkult.

Anonym sa...

@Ulrika. *lol*. Vilket slag under bältet. Skulle vilja se mer av den sidan hos dig.
Japp, DET är en riktigt viktig fråga.

Ulrika Good sa...

Kontaktmannen: Så? Du gillar lite hårdare tag;-)? Jag ska tänka på det.

Dennis Alexis Hellström sa...

Han var skitkul! Kul att någon sticker ut och vågar skämta trots att inte alla förstår. ;)

Anonym sa...

Meh orka att alla ska rösta på Ryssland -.- Björn ägde :)

Jens Laser sa...

Jantelagen är norsk, inte dansk
förresten är jag inte Einstein, han är död sedan länge som du borde veta om du kan allting Kontaktmannen
fyndigt namn på en elektriker förresten

peace
/Laser

Anonym sa...

Ryssland vann bara för att dem haft halva europa också röstar alla de länderna på dem. Låten var sämst.

Anonym sa...

@Lazer. Om Jante och tillhörande lag handlar om mentaliteten i en dansk ort, borde väl lagen betraktas som dansk? Du kan väl knappast mena att den blir norsk bara p g a författarens medborgarskap. Staden och senare landet som myntade begreppet borde väl ha tolkningsföreträde.
Skit i Einstein. Språk var ändå inte hans område.

Jens Laser sa...

nej Norge tillhörde ju Danmark och jantelagen utvecklades när han var där

Anonym sa...

Inom sveriges gränser var det roligt. Utanför skandinavien framstår vi bara som analfabeter eller liknande.