måndag 13 oktober 2008

Posten ger mej personliga proppar.

Posten har skickat mig ett utskick om Guldlådan.
Det innehöll mina favoritöronproppar.
En slump?
Nej, det verkar som om Posten (eller Åkestam Holst, förstås) researchat fram individuella grejer för var och en av mottagarna.
(I mitt fall måste dom ha läst det här och det här.)
Min kollega Micke, en hängiven cyklist, fick en cykelmössa.
Det är klart man faller för ett sånt grepp.
Charmerande egosmicker är alltid en dörröppnare.
Men jag har ändå ett par invändningar.
För det första är brevet så allmänt skrivet att det är lätt att missa att det är en individuellt utvald liten gåva. Dom hade kunnat göra ett lite större nummer av det och samtidigt knutit ihop konceptsäcken lite stadigare.
Som det är nu är uttrycket "världens mest personliga medium" enda ledtråden som pekar i den individuella riktningen och det sägs egentligen ingenting om varför jag får ett par öronproppar.
För det andra är det lite märkligt att dom väljer just mej för att promota Guldlådans prisutdelning, eftersom jag sitter i juryn.
Om det nu var så personligt kanske dom hade kunnat nämna att dom kände till det i så fall.
Annars känns det som om den ena handen inte vet vad den andra gör.


Men jag tycker ändå att det här var bra mycket smartare än förra årets ganska krystade och svårbegripliga Facebook-kampanj.

, ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ta ur propparna och lyssna på oss en stund. Vi heter Skuggan och kommer från Göteborg. Vi är Sveriges mest gravida band - har vi räknat ut - och låter fint.

The Girls Of Florida sa...

Hoppsan minsann. Det var ju en rolig grej ändå! Men jag håller med dig. Vad är vitsen om man inte får fram att det är personligt? Kan tänka mig att dom tappar en hel del intresse bara därför. Och det är onödigt att tappa på en sån grej när själva idén är bra.

deeped sa...

Jag fick ett brev om att du fått dina proppar. Nån annan hade fått Karma Sutra. Det undrar jag vem det kan vara :)

Ulrika Good sa...

Deeped: Haha, det säger en del om de mest framträdande dragen i ens personlighet. Och hur kul verkar jag på en skala, då?

Anonym sa...

Ja, det är lite komiskt att man tror att researchen är klar när man vet vad mottagaren vill ha, utan egentlig relevans. Vi håller själva på med ett projekt där researchen är hela grejen med kampanjen (viktigare än den brukar vara). Blir den 100-procentig är det en vinnare (i mina ögon) men blir den bara 99-procentig kommer den att falla platt.

Sen är vi i branschen extra svårsmickrade och ännu mer svårsmickrade om vi råkar sitta i en jury. Hög ambition men ett litet magplask.

Själv är jag svag för enkla, icke designade utskick som känns autentiska. Och även om jag vet att de inte är "på riktigt", blir jag ändå smickrad. Det är 100-procentig kommunikation om du frågar mig.

Anonym sa...

Ett tips är att väldigt noga sätta upp allt hår innan propparna används. Silikonbitar i håret är ett öde värdigt sarah palin...