lördag 8 mars 2008

Andra-chansen-gissningar utan att kolla i facit

Här är mina livegjorda gissningar, gjorda match för match, INNAN resultaten är avgjorda.

E-Type och the Poodles vs Sibel = Solklart Sibel. Hon har lyft sitt småtrista framträdande till ett av de bästa på hela festivalen (eller tjottaballongen som Kristian Luuk skulle sagt).

Ola vs Caracola = väldigt svårtippat. Lika lättviktigt, lika trallvänligt. Kortkort mot småflickscharmör. Men jag tror nog att Olas "Your the Voice"-liknande låt vinner ändå.

Johnson & Häggkvist vs Nordman = Musikaliskt är det inte någon som helst tvekan. Carola och Andreas har en helt ok låt, Nordmans är ett skämt. Om Nordman ändå skulle ta sig vidare är det för att hela Sverige gett sig fanken på att sätta krokben för Carolas chanser att ta sig till Globen.
Men jag tror inte det håller. Johnson och Häggkvist vinner. UPDATE Resultatchock! Svenskarnas förakt mot Carola är större än vad jag hade kunnit ana.
Carolas omtalade klänning hade förresten förlängts med en liten extra fegvolang.

Thérèse Andersson vs Suzzie Tapper = Också svårt. Själv tycker jag att det är outhärdligt operadravel mot en trist låt med patetisk text, dock framförd med lite mer utstrålning än förra gången. Så jag tror att Suzzies behjärtansvärda story vinner över Thérèses röstgympa.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Aftonbladet idag.
Om Carola:
I måndags ringde hon sin duettpartner och sa att hon ville hoppa av.
– Jag funderade på att ställa in och låta Andreas åka själv till Kiruna. Men för hans, låtens och publikens skull ändrade jag mig. Den smärtan jag upplevt de här veckorna är obeskrivlig.

VILKEN FIN MÄNNISKA HON ÄR DEN DÄRA CAROLA.
HON ALLT VET VAD SVENSKA FOLKET BEHÖVER. ELLER?

Nika sa...

Angående förra kommentar så helt ärligt lär det ju ha gått bättre för Andreas om hon faktiskt hade hoppat av xD Han var fantastisk :)

Ulrika Good sa...

Anonym: En dramaqueen är hon också. Den fina människan.

Nika: Jag tror du har helt rätt i det. Inte fan var Nordman bättre. Det handlade om "vadsomhelst, men INTE Carola!"

Anonym sa...

Själv tycker jag Nordmans låt var mycket bättre musikaliskt sett. One Love var alldeles för anonym, inget man kommer ihåg.
Sen kan jag inte förstå hur du kan vara osäker på Caracola vs Ola. Det var ju solklart att Caracola skulle åka ut, dom var riktigt dåliga.

Ulrika Good sa...

Havrekex: Vad jag tycker är en sak. Vad jag tror svenska folket tycker är en helt annan.

Anonym sa...

Men du skrev ju att du tyckte Nordmans låt var ett skämt... Personligen tycker jag att den var betydligt bättre än Carolas/Andreas som inte lyfter överhuvudtaget. Dessutom matchade inte de sistnämnda varandra alls.