lördag 8 mars 2008

Andra chansen rond två.

Nu gissar jag vidare. INNAN resultaten är klara.

Sibel vs Ola. Sibel vinner = Det är min säkraste gissning ikväll.

Nordman vs Suzzie Tapper = Nu måste skämtandet och taktikröstandet var över och Nordman åka på välförtjänt och efterlängtad däng. Suzzie vinner.
UPDATE Jag hade fel, fel, fel. Och jag skäms å svenska folkets vägnar.

Apropå skämtlåtar (som jag tycker Nordmans låt är); Kristian Luuks sång till Björn Gustafsson är tänkt som ett skämt. Trots det är både text och melodi överlägsen mer än hälften av de bidrag som deltagit på riktigt.
UPDATE
Melodin var tydligen Ainbusks bidrag. Inget skämt, med andra ord.
UPDATE 2 Det verkar som om både text och melodi var Ainbusks bidrag. Hur många uppfattade det? Jag tycker jag har följt festivalen hyfsat engagerat, men det här gick helt förbi mig. Kanske inte världens mest lyckade skämt, eller?

Kulturkrockshumor var det när Kristian intervjuade en Kiruna-same i publiken och frågar "Tjänar man massa stash på det?" när samen berättade att han sysslade med renskötsel.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Luuks sång är Ainbusks bidrag i årets festival...

Hur skulle svenska folket kunna taktikrösta kollektivt?

Ulrika Good sa...

Rosenblom: Är det Aibusks bidrag? Där ser man. Melodin var alltså inget skämt, men jag vidhåller att skämttexten slog många seriöst menade på fingrarna.
Och det kollektiva taktikröstandet tror jag också stenhårt på. Det VAR inte en sämre låt, men Carola skulle bort tyckte svenska folket och röstade därefter.

Rainer sa...

Finns inget kollektivt taktikröstande, nej. Kollektivet är lite för svårt att organisera när 1,4 miljoner ringer. MEN tycker att det är märkligt att Androla åkte ur. Men det verkar så att folket och media vill se att Carola kommer ner. När hon vann med "En evighet" för 2 år sen var hon alldeles för självsäker och självupptagen, patetisk och sorry löjligt.
Numret med Andreas Johnson, killen jag brukar träffa på IKEA Kungens Kurva, var idag faktiskt tillräckligt bra för att gå till Globen tyckte jag. Nordman påminner mig om Pontares nummer för några år sen som gick hela vägen till ESC...
Fr o m i kväll lite senare ska jag presentera alla låtar som är klara för Belgrad i min blogg. Vi hörs...

Ulrika Good sa...

Klas Klever: Nej, taktikröstandet är inte organiserat. Det är intuitivt, men jävligt beslutsamt.

Rainer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag tar inte gift på det. Något ord kanske var ändrat. Men texten är inget skämt. Det är texten i Ainbusks bidrag...

"Du, du gav mig mod
Att möta gryningen
Och våga tro
Och du, du var min vän
Och du såg mig jämt i ögonen
Morgonen är här
Jag undrar var du är"