torsdag 20 mars 2008

"Det är rock'n'roll för faaan"

Redan igår blev jag sugen på att skriva något om Helena Lindblads recension i DN av Colin Nutleys nya film "Angel".
Och så blev jag ännu mer sugen på att se filmen.
Det verkar vara en outsinlig källa till olika... moments.
Hör bara:
"Solglasögon inomhus. Svarta skinnpajar. Svängande hårgardiner och svettiga gitarrposer på scen. Rikard Wolff med kajal. En bira mitt på eftermiddan, så där lite galet. Det är ju rock'n'roll. Eller?"
Och:
"Han (Colin Nutley) visar dessutom upp en generande övertro på att hans älsklingsskådespelare, den väl beprövade trion Bergström-Lassgård-Wolff, utan problem kan flyttas omkring som pappgubbar i vilket filmmanus som helst."
Samt inte minst:
"Han låter filmens motor, den avdankade, cyniske och svårt medelålders före detta rockhjälten Rick (Rolf Lassgård) gång på gång väsa: Det är rock'n'roll för faaan."

Det som fick mig att göra slag i saken och skriva det här inlägget var när jag läste Popjunkien som har radat upp en veritabel festival av olika Angel-sågningar.
Andres Lokko inleder sin så här:
"Varför står det en vidöppen dörr här? Är det alltså bara att slå in den utan att ens ta av sig skorna? Jamen, vad trevligt. Är den här abnormt stora släggan till mig? Tack."

(Här låg det förut en trailer, men den var så irriterande så jag tog bort den. Se den här istället om du vill: http://www.filmtrailer.se/trailer/925)

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Nemo sa...

Det mest beklämmande är väl att huvudrollskan - rockstjärnan - inte tar en ton i hela filmen, att Rickard Wolff har hästsvans och att Lassgårds trailerinledning lika gärna kunde handlat om filmen i sig... den kommer gå in som etta på Biotoppen och det är jämmerligt.

Varför kan inte Colin:

1. Sluta filma och ta en SFI-kurs?

2. Sluta använda Helena B i alla huvudroller...det räcker väl att hon har den i privatlivet?

3. Sluta filma sina egna högst patetiska manus?

Abbes pappa sa...

Fan vad skönt. Eftersom jag aldrig går på bio nu för tiden, småbarnsbappa som jag är, så blir jag glad för varje film det inte gör något att jag missar.

Som t ex: "Se upp för dårarna"

Ulrika Good sa...

Nemo: Ja, det är sannerligen dessa frågor man ställer sig när det gäller Colin.

Abbes pappa: "Se upp för dårarna". Just det det var ju också ett alster från familjen kalkon. Bra att du påminde mej.

Anonym sa...

Lokko var först. Jag tror inte han sjärlv bryr sig om det faktumet, men alla andra verkar ordna in sig i ledet efter honom. rättvist? ja. men kanske inte ursprungstanken... weeelll, god bless him anyways...