söndag 9 mars 2008

Om du inte tittar på Seven ages of rock

har du just missat när Keith Richards berättade om hur han drömde fram riffet till Satisfaction, vaknade, spelade in och somnade om.
"När jag vaknade igen såg jag att bandet tagit slut. Jag hade inget minne av att ha spelat in något men lyssnade på det. Där fanns en långsam bluesversion av Satisfaction och sedan fyrtio minuter av mitt snarkande."

2 kommentarer:

Fredo sa...

Coolt. Men han ser inte så fokuserad ut, som om det skulle ha någon betydelse. Brukar själv klämma ur mig en del bra idéer på väg till jobbet när jag sitter i bussen med lite saliv ur ena mungipan och slöstirrar på landskapet.

En annan lustig historia är att min far och jag gjorde något liknande som Keith (fast långt ifrån lika bra) i våra respektive tonår. Mitt i natten gick vi upp och målade en tavla. Han, i olja och jag i vattenfärg/tusch. Tonåren är hemligheten till allt banbrytande kreativt. Sen tar det läääääängre tid ju äldre man blir. :)

Anonym sa...

Orkade han verkligen sitta och lyssna på 40 minuter av sina egna snarkningar? Jag tvivlar…