torsdag 27 mars 2008

Den mest absurda raggningsrepliken

Hur det är i dag har jag ingen aning om, men när jag som skälvande osäker 15–16-åring besökte mina första discon (Good News, No 14 och High School) var detta en ganska vanlig raggningsreplik:
Vad du ser sur ut?
I alla fall till mig som satt i ett hörn och till varje pris försökte få anletsdragen att inte avslöja hur bortkommen och skräckslagen jag var.
Det värsta var att den inte var helt oframgångsrik. För att istället för att svara ett tillbörligt: Stick och brinn din idiot. Kan du inte komma på något trevligt att säga är du fan inte värd att pratas med! så började jag alltid fnissa nervöst, samtidigt som jag försökte se söt, vänlig ut och säga något i stil med: Nää, jag är inte alls sur, varför tror du det?
I dag skulle det förmodligen kallas för härskarteknik, att få den lilla tjejen att börja försvara sig på grund av att något svin sagt något förolämpande som gjort henne ännu mer osäker.

Brukar du ofta utöva härskarteknik här?

UPDATE Idag verkar det vara
"Vad du ser smal ut" som gäller i fråga om raggningsrepliker.

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg, men - då kanske man äntligen kan få ett bra tips på en av kvinnligheten vedertagen öppningsreplik?

Anonym sa...

Jag skulle inte räkna med det, Dr Nic. Men det är ju aldrig för sent att bli överraskad.

Ulrika Good sa...

Dr Nic: Tips på raggningsreplik... Hm. Något som inte låter som en inövad sådan. Fånga något i stunden och gör något kul av det.
Det är ju din paradgren, så det borde ju inte vara några problem ;-).
Om det trots allt misslyckas så är en ickecheesy komplimang ett säkert kort.
Kontaktmannen: Var det överraskande, eller :-)?

Anonym sa...

Nae. Inte jätteöverraskande. Fast om man kallar sig "kontaktmannen" tror nog de flesta att man ska ha koll på raggrepliker. Så är dock inte fallet.
Jag tror nog att vissa pinsamma repliker handlar mer om osäkerhet än härskarteknik. Jag är inte säker på att det är grabbarna som bestämmer på dansgolvet. Inte i den här delen av Europa i alla fall.

Anonym sa...

"Kommer du hit ofta eller?" funkar inte närman befinner sig i en hiss. Det värsta är att jag inte kan några andra raggningsrepliker.

Ulrika Good sa...

Nä, i en hiss kanske det är bättre att modifiera den gamla klassikern en aning. Typ: "Ska du ner sen, eller?" :-).

Anonym sa...

haha, den var bra - tack för tipset :)