tisdag 4 mars 2008

Mitt jobb – en utmaning

"...och Ulrika, vad säger du ;–)?"
Så avslutar Abbes pappa sitt inlägg där han utmaningsberättar om vad han gör på jobbet.
Med en blinkande smileygubbe.
Det betyder dock inte att han försöker flörta med mig.
Vad han syftar på är att allt det han beskriver är precis vad jag skulle ha berättat om jag skulle förklara vad jag gör på mitt jobb.
Varför det? Jo, för att... (Trumvirvel; här kommer ett litet avslöjande för en del av er:)
Vi jobbar förstås på samma ställe.

Fast Abbes pappa är art director och jag är, som du kanske känner till vid det här laget, copywriter.
För det mesta jobbar vi tillsammans, men inte alltid.

Jag trivs, trivs, trivs med mitt yrke och på min arbetsplats. Den är helt enkelt världens bästa.
Och det vet jag.
För jag har gjort lång och grundlig research på andra reklambyråer som... inte är världens bästa.

Om inte total utmaningsfrossa råder därute skulle jag vilja höra lite om hur Vilda Bebisarna, Hanna, Sugstefan, Fredo och Miss Keep Your Distance har det på jobbet och vad de fördriver sina dagar med.


Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du skickar alltid så roliga utmaningar och jag skulle mer än gärna haka på den här (är dessutom jättenyfiken på era jobb) men tyvärr är jag arbetslös för tillfället. Jag har pluggat till informatör och söker nu en praktikplats, har försökt med en reklambyrå här i stan då jag gärna skulle vilja se om det är något för mig (reklambranschen känns lite läskig, speciellt som jag inte läst Berghs eller liknande). Drömmen är att så småningom få möjlighet att jobba med det som Abbes pappa beskriver som "researchande, analyserande, grävande och ifrågasättande" i någon form, oavsett vart jag hamnar. Men först behöver jag erfarenhet. Oj, det var nog den längsta kommentar jag skrivit. Om du har tips så är jag hemskt tacksam!

Anonym sa...

Handsken kastades och jag fångade den innan den träffade marken. Och för det är jag lite stolt. Men också tacksam. Mitt jobb finns nu dokumenterat som en kaotisk buljong.

jo sa...

Utmaning antagen.

Anonym sa...

Avundsjuk, jag e' så avundsjuk...
Jag vill också ha ett jobb att trivas, trivas, trivas på!

Är ungefär i samma läge som Hanna i kommentarsfältet ovan. Har under ca 2 år (sedan jag slutade mkv-utbildningen) sökt ca 200 jobb inom branschen och kommit in på 4 (fyra) intervjuer. Hur skall man få erfarenhet av annat än skolpraktiken om man inte ens får komma på intervju!

Just nu väntar jag dock på svaret från min senaste (sista!) intervju. Hoppet är det sista som överger människan. . .

http://lagomblogg.blogg.se