söndag 22 februari 2009

Är Lindas heder en handelsvara?

Just nu sitter jag på tåget och är på väg till Stockholm. I morgon börjar jobbet i Guldäggsjuryn, vilket ska bli otroligt kul. Radio handlar det om för min del den här gången, en kategori jag aldrig bedömt förut.
Som lägesrapport kan jag berätta att jag är jättehungrig och funderar på om man inte får någon macka i första klass på söndagarna (tydligen inte!) och bredvid mig sitter en tjej med ett väldigt signifikant The kristet utseende. Jag kan nog sätta en miljon på att hon är kyrklig på något sätt. Vetefan vad det är som ger den looken.
En annan sak jag bryder min lilla hjärna med är det här med Skugge vs. von Sydow igen. Är det som Deeped säger, att Linda bara skriver saker som "När man har barn så skiter man fullständigt i om man var "usel på ett möte", det är så fullständigt ointressant. Det enda som betyder nåt är ens barn och familj" för att skapa debatt, att lägga ut ett bete som Ebba, media och hela bloggvärlden tacksamt nappar på?
Kommer verkligen Linda ligga på sin sketna Jyskmadrass i kväll och nöjt konstatera att halva Sverige tycker att hon är en idiot?
Har hon inte nått en position där hon inte behöver sälja ut sin heder så billigt?
Eller är det de där storhandlingarna på Coop Forum för 1.500:-, flera gånger i veckan som ska finansieras till varje pris?
Förklara gärna den som vet.

, , ,

13 kommentarer:

Dammråttan sa...

Hade inte läst någon av deras bloggar. Men måste nästan tycka att det blev lite 1-0 till Ebba där (visste inte att Linda Skugge var en sån "mammor kan bäst"-människa). Det är tur att du sammanfattar sånt man inte har tid att läsa.

Nemo sa...

Har ägnat en stund av helgen till att frsöka förstå varför det sällan uppstår en "catfight" mellan män - på likanden tema som mellan Linda o Ebba.

Sen kom jag fram till att det kanske gör det. I ena hörnet schnauzern Klaus, tyskungen. I andra hörnan chihuahuan Dennis M.

Sen tar jag upp skämskudden...

Anonym sa...

Hej Ulrika.

Drick mycket vatten. Ta med frukt. Radio påminner inte om någon annan kategori du suttit i. Tyvärr måste jag tillägga. Hemskt svajig kvalité och ordentligt mastigt att gå igenom allt. De som tror att det handlar om glamour blir djupt besvikna.

Hörde någonstans att man numera får podar med spotarna på, så att man kan hoppa fram och tillbaka lite som man vill. I så fall; bravo. Förut fick man sitta och traggla sig igenom allt tillsammans på CD's. Försöka hålla en någorlunda jämn nivå på dina betyg när du inte vet om det blir bättre eller sämre längre fram. Skitsvårt.

Mitt tips: Var generös i grovgallringen även om det kanske är lite brister här och där. Risken är annars stor att man blir sittande med ett mycket litet urval dag 2, och ofta helt hopplösa spottar. Dvs de som alla tyckt okej om, men ingen älskar. Det året jag satt lyckades en weird spot med en häst leta sig ända upp till silver fast ingen riktigt tog den på allvar... ;-)

Oavsett så kommer du ha en bra vecka. Fortfarande väldigt kul med jury. Eller hur?

Ulrika Good sa...

Dammråttan: Det är tveklöst 1-0 till Ebba.

Nemo: Jag hade schnauzern i min bloggroll tidigare. Nu kanske du ser att den är borta ...

Fredrik: Tusen tack för kanonbra och initierade tips! Ovärderligt.

Ulrika Good sa...

Fredrik: Fast det där med hästen hörde jag inte ;-).

Anonym sa...

Haha.. helt okej. Påminn mig någon gång vi ses så skall jag dra hela hästenstoryn. Stackars Anders fick ju springa ur rummet hela tiden så han saknar detaljer...

Silvret var obegripligt men för den skull ändå välförtjänt. Fan vad vi skrattade åt den där spoten. Räddade veckan.

Nipe sa...

Att de bara orkar käft säger jag bara. Har faktiskt aldrig förstått mig på Skugge, och om sannigen ska fram inte Ebba heller. Så jag gav upp att följa "bråket" efter dag 1. Men att det blev 1-0 till Ebba, det tycker jag och då ska man vet att jag faktikt lever mitt liv bra mkt mer likt Skugges. Fast jag sover på en IKEA-madrass och handlar på Ica. Sen gnäller jag inte heller faktiskt, det är ju självvalt med småbarn.
Ha det kul i juryarbetet!

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Ulrika:
Du är en av flera.
Jag har schnauzrat klart nu. Synd att du inte var med till slutet av mitt experiment.

Jag är stolt att du, liksom många andra av mina högt aktade läsare, valt att sluta läsa.

För i slutet spårade det här ut fullständigt. Och jag har gjort saker som jag faktiskt skäms för.

Men det intressanta var att det faktiskt bekräftade min tes. Och att du är en bra människa.

Vilket känns oerhört bra.

/Klaus

Anonym sa...

Hur såg hon ut, hon som såg kyrklig ut? Blev jättenyfiken på det! Ljust änglahår?

Anonym sa...

Personligen tycker jag att man kan ställa en annan fråga till Linda. En fråga som man inte kan ställa, men borde.

Om det handlar om att vara ansvarig etc, kan man ju fråga Linda hur ansvarigt det är att skaffa barn med en snubbe som är känd för att partyknarka, knulla runt och resa landet runt som DJ och misslyckad rockstjärna. Varför skaffar man barn med en sån partner?

Är det RÄTT mot barnen eller vore det inte bättre att vara singel och jobba för VeckoRevyn och låta VANLIGT folk sköta barnauppfödandet och fostrandet istället för neat freaks och knarkare.

Ulrika Good sa...

Klaus: Jag förstår mig inte på dig ...

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Ulrika: Det är det många som inte gör. Kanske för att jag går mina egna vägar och inte alltid är helt övertydlig om var jag är på väg.

Det enda jag kan säga är att det som du inte gillade i sluttampen på mitt experiment är det som jag själv anser är ett av de STÖRSTA problemen i bloggosfären. Nämligen det faktum att det enklaste (och snabbaste sättet) som nästan alla tar till för att växa sin blogg är att använda sig av konfrontation.

De som är ordentligt dumma i huvudet (efter att ha använt tekniken) är också dom som folk fortsätter läsa, för att det fascinerar dem. Eftersom jag skrivit under eget namn så har jag inte velat använda den tekniken fullt ut, eftersom jag någonstans vill kunna se folk i ögonen.

Det är inget jag är stolt över, men har testat det in absurdum (för att se om det funkar). Och tyvärr är det så.

Men det är väldigt tröttsamt på en mental nivå att hela tiden hålla koll på vad folk skriver. Faktiskt. Läs mina slutsatser som jag kommer publicera. Jag tror att du kommer finna dem intressanta.

Hursomhelst,

Jag har haft långa diskussioner med gamla läsare, vid ett flertal tillfällen (och även vänner) som inte känt igen bloggen och därför slutat läsa. Du är en av dem, och det hedrar dig.

Nog om det.

Kram på dig,

Klaus

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Ulrika: Eller så missförstod jag dig och att du syftade på någon annan än mig när du sa att du raderat "schnauzern" från din bloggrulle. För när jag tittar nu så ser jag att Tyskungen är kvar.

Saken är den att jag (som du vet) gjort till en konstform att bloggbråka för att se utfallet. Men det är en dålig grej. På alla plan.

Jag kommer utveckla detta mer på min blogg närmaste veckan.

Till syvende och sist handlar det väl mest om att jag hyser den största av respekt för dig Ulrika.

Nu ska jag sluta spamma i ditt kommentarsfält.

/Klaus