söndag 22 februari 2009

Blogghistoriskt hallaballoo.

När jag bara bloggat i några månader trampade jag helt ovetande rakt i ett av bloggvärldens mest ilsket surrande getingbon. Det var när jag skrev om Vecko-Revyns horartikel. Aldrig hade jag kunnat ana vilket jävla liv det skulle bli, rent ut sagt, och jag hade defintivt inte trott att det var så bloggosfärkontroversiellt att ifrågasätta lämpligheten i att skriva en SYO-konsulentaktig artikel om prostitution i fjortisarnas eget husorgan.
Just nu har Mymlan reprissändningar från just den här tiden, och via den hittar jag hennes kloka klargörande av sin ställning i horfrågan, ett inlägg hon kallade Hora eller städerska?. Att idag läsa kommentarerna där är stor underhållning. För mig är det dessutom lite blogghistoriskt, eftersom det var här någonstans som Mymlan, Deeped och jag "träffades" och jag blev en bloggare "på riktigt".
I rollerna som kommentatorer till Hora eller städerska? hittar vi följande figurer:
-En sansad moderator som håller ordning på kombattanterna (Mymlan).
-En rödkindad nybörjarbloggare som inte vill lämna några påhopp oemotsagda (jag).
-En representat för yrket i fråga (Isabella).
-En slugger som går på kollisionskurs med det mesta (Deeped).
-Ett äkta provokationstroll som går in för sin roll i 180 (Berndt).
-The original horkramare (Blogge Bloggelito).
-En pajas som hoppar in med jämna mellanrum och drar snuskvitsar (WB).
Upplagt för pajkastning av den högre skolan, med andra ord. Klart rekommenderad söndagsläsning!

, , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, vilken fin sammanfattning och analys av kombattanterna i kommentarerna! :)

Det var kul, då.

Ulrika Good sa...

Mymlan: Ja, visst var det, those were the days ;-). Men jag skulle aldrig orka ha det så där stormigt jämt.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Vissa har gjort det till en konst. Att alltid ha det så stormigt alltså. Jag förstår inte hur man orkar.

För visst är det energislukande?

/Klaus