lördag 14 februari 2009

Melodi nummer ...

1. Lili och Susie. Vänta nu. Går jag på gymnasiet? Är det åttiotre? Har tiden stått stilla? Hur ska man kunna skilja Lili från Susie när dom inte har rosa respektive rött läppstift? Frågorna hopar sig efter första bidraget.
2. Lasse Lindh. Varenda ton och varenda pose han tar har Håkan Hellström och Jakob Hellman redan gjort tusen gånger bättre förut.
3. Jennifer Brown. Synd med så fula kläder på så söt tös. Hon har en fantastisk röst, men tyvärr en ganska beige låt.
4. Heat. Årets obligatoriska hårdrocksrökare. Egentligen låter dom helt ok, men dom ser ju bara för jönsiga ut. Trummisen med bar överkropp, sångaren med den galna blicken och extensions och ... Resten av bandmedlemmarna verkar satsa på att slå rekord i hårdrocksklyschor. (Och då har jag inte ens nämnt penispantalongerna.)
5. Markoolio. Magnus Uggla klarar av att göra den här sortens ballader med halvsvajig röst och ändå ro det i land. Men det funkar inte med en kille som haft en dassring över axlarna som sin främsta merit hittills.
6. Amy Diamond. Hon måste ha OD:at på krumelurpiller. Tjejen ser ju fortfarande ut som tolv. Käckt, musikaligt och stompigt på samma gång.
7. Cookies and beans. Jag blev nästan ledsen när jag hörde att Oh Lauras Frida Öhrn skulle vara med. Men, mjaaa... Dom gör inte bort sig, men lägger in överväxeln för snabbt och för ofta. Låten skulle vara mycket bättre lite mer nedtonad. Och skippa fläkten, för faaen!
8. Måns Zelmerlöw. Säker till Globen. Men kul? Nä. Bra? Nä. Och onödigt porriga dansbrudar.

För övrigt tycker jag fortfarande att Petra Mede gör ett riktigt bra jobb.

, , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Nemo sa...

Glasklar analys, som alltid. Så bra att jag kan gå in här och se hur det var utan att höra själv....närå. Godis i soffan med yngsta dottern och fullt påställ genom alla hemmabiohögtalarna.


Amy Diamond är för övrigt Benjamin Buttons farmor

Bloggerskan sa...

Lili är hon som ser mycket äldre ut än syrran, fast det egentligen är hon som är yngst...

Anonym sa...

Glasklart analyserat!
för övrigt - Sussi har fått en skock barn och är lite rundare och Lili är fortfarande barnlös och smal...

Tycker också Petra Mede är grymt kul - hoppas verkligen inte att någon kommer att resa en avskrädeshög till hennes minne (eller vad var det nu hon sa...)

Anonym sa...

du tycker exakt samma sak som jag om bidragen(nästan kusligt)

Anonym sa...

Petra Mede gjorde ett alldeles utmärkt jobb idag. Såg hela finalen, att jämföras med bio minuter förra veckan. Det hyperventilerande och speedade jag såg då var nedtonat, tack och lov.

Röstningsreglerna är uppfunna av Kurt Olsson.

Mellanspelet med jakten på singer/songwriters skulle vara kul. Det var det inte. Alls.

Markoolio ger bort en given finalplats (han är FOLKKÄR!) eftersom han sjunger något han inte klarar av.

Hårdrockslåten var absolut 100% avföring. Jag är sprungen ur en rock'n'rollvärld och jobbar med musik, så jag vet. Men jag visste också att att det finns många idioter som älskar detta.

Trodde innan på Måns och Amy. Trodde rätt. Gjutet.

Måns kommer att vinna hela skiten.

Och apropå skit så var det ungefär en bra sammanfattning av alltför många låtar i år igen. Att de inte lär sig.

Bitten sa...

Jag tycker i alla fall att Lasse Lindh är bäst. Fast man ska nog inte se honom då.

Anonym sa...

Tillställningen är lika ansträngd som Medes insats. Men jag är inte målgruppen för det här känner jag. Vilket gör min kritik ointressant i sak.