söndag 5 december 2010

Julkortsglögg.

Mys är ett provocerande ord. Speciellt på en blogg. Det finns så många myyyyysande bloggare, och jag kanske inte identifierar mig så mycket med just den mysfanatiska delen av bloggvärlden.
Men idag har det adventsmysts som aldrig förr. Utanför fönstret är det ett julkortsvackert snölandskap som i princip aldrig synts till så här års i norra Halland där jag bor. Jämfört med gråslask nonstop som brukar vara den rådande väderleken i början av december, så har det alltså varit en dag då det var fantastiskt stämningsfullt att tända tusen juleljus, spela en bra julplaylist och bjuda in bästa vännerna på glöggprovning:

De här rara flaskorna med Blossas årgångsglöggar kunde jag inte motstå vid mitt senaste besök på Systembolaget, och det mycket lekmannamässiga omdömet lyder:
2005 Hjortron & Armagnac. Jättegod! Inte alls så där stickande klibbsöt som vanlig starkvinsglögg, utan en mycket trevlig harmoni mellan sötma och styrka. Min favorit.
2006 Lingon & Enbär. Ganska lik 2005-smaken, men kanske lite snällare. Också väldigt god.
2008 Blåbär. Inte dum alls, men av de tre är det ändå den här som hamnar på den nesliga bronsplatsen. Blåbären gifter sig inte riktigt lika bra med glöggeriet som hjortron och lingon.

1 kommentar:

Andreas Wennborg sa...

Tackar för plejlistan. Najs. Håller med om glöggarna också.