onsdag 1 december 2010

Kära MacBook!

Idag är det den första december, dagen när julkalendrar börjar och lucköppningar startar. Jag tänkte inte ha någon bloggkalender, men ändå köra ett litet decembertema. Mitt tema är mindre genomtänkta och inte nödvändigtvis speciellt intressanta inlägg.
What? tänker du (nu pratar jag med dig, kära läsare, inte min MacBook). Har hon tappat det helt? Ja, det kanske jag har, men jag känner att vi håller på att glida ifrån varandra du och jag . Och jag förstår också varför, jag har helt enkelt varit sjukt frånvarande och opersonlig på sistone. Mina tankar har mest funnits hos Twitter och det är där jag har delat med mig av mig själv. Ribban för att skriva något här har jag lagt högre och högre och därför har det blivit glesare och glesare mellan inläggen. Kanske är det bra, kanske är det tråkigt.
Men nu ska jag i alla fall ägna december månad åt att se vad som händer om jag tar bort självkritiken. Bara pladdra på helt dagboksmässigt om stort och smått som händer i mitt liv och i mitt huvud varje dag. Sparka ner den där ribban i källarnivå, helt enkelt.
Vad tror du om det?

7 kommentarer:

Nemo sa...

Nu heter ju inte jag MacBook, men jag kan ju tycka ändå...

Det är ett bra och klokt beslut. Betydligt klokare än sist genomförda treadmillpass...so to speak

Lotten Bergman sa...

Jamen ... hur ... hur ska man annars blogga om inte just så som du beskriver ..?

Hm.

Sträck på dig och var liksom jag en stolt pyttipannabloggare utan rim eller reson. Och ha för guds skull inte koll på någon jävla statistik!

Ulrika Good sa...

Tack för feedback, kära Nemo! Och nu förstår jag att min rubrik, som skulle parafrasera på "Kära dagbok!" skapar missförstånd om vem jag pratar med. Har gjort ett litet förtydligande.

Ulrika Good sa...

Lotten: (Du slank in medan jag plitade Nemokommentar). Det handlar inte om statistik, det är viktigt att poängtera. Det handlar om att undvika att dö sotdöden. Sakta tyna bort.

Anonym sa...

Snälla Ulrika, håll sotdöden stången och fortsätt skriva här. Jag har saknat dina inlägg (är ej aktiv på Twitter) och misstänker att dina läsares ribba för vad som är ett intressant inlägg ligger betydligt lägre än din egen. Finns det något vi kan göra för att bidra till inspirationen, så bara säg till. //Moncan

R sa...

Lägg ut det du känner för, det har funkat väldigt bra hittills.

Abbes pappa sa...

Åh. Fattar precis! Presatationsångesten, fan vad den kan ställa till det.

Gillar och stöttar detta beslutet. Mycket bra.