söndag 19 december 2010

Sopig hantering.

Här har man gått och trott att man var en hyvens människa när man svängt förbi återvinningscentralen och lydigt sorterat sina kartonger, frigolitblock och trasiga förstärkare. Och så visar det sig att jag bara har stört personalen i deras arbete. Dessutom har turen på femtio meter (extrasträckan jag kör för att nå återvinningscentralen när jag ändå är på väg till Kungsbacka) utgjort en elakartad miljöbov.
Vidden av hur illa vi återvinnare betett oss sammanfattas av chefen för min återvinningsstation med meningen:
– Som det är i dag kommer många bilar hit utan släp.
Herregud! Här åker folk till det som en gång i tiden kallades för tippen med skräp infjuttat hur som helst i sina bakluckor.
Inte konstigt att vi nu blir belagda med avgifter för detta ofog.
– Det är bra, dels utifrån vår arbetsmiljö men framför allt för miljövinsten, säger återvinningchefen.
Ja, tänk vad skönt de ska få på jobbet nu när folk inte kommer och återvinner sitt skräp i tid och otid. Det är ju sådana politiska åtgärder man mer än gärna är med och sponsrar.
Många dumheter har man hört, som gjorts med miljön som täckmantel, men att det blir svårare att återvinna för miljöööööns skull, det tar nog ändå priset.

7 kommentarer:

deeped sa...

Men så oerhört kontraproduktivt...

Maria sa...

Helt makalöst!

Anonym sa...

Vad är det man brukar säga, hur man än gör har man röven bak.

Nemo sa...

Men... varför blev jag inte förvånad när jag läste din bloggpost?
Kan det vara att den var kryddad med ironi? Chilikryddad...

Det kan även ha att göra med att de som fått göra som de vill alldeles för länge gått in i det rötnaste av förvaltningsskeden

P.O. Arnäs sa...

Kan - som Kungsbackabo - bara hålla med. I Åsa där jag bor har vi en återvinningscentral som precis har utökat sin service till att ha öppet söndagar. Kanonbra!

Och nu ska de alltså begränsa antalet besök på grund av att det finns några enskilda personer/företag som tydligen missbrukar systemet. Snacka om suboptimering.

Anonym sa...

Varför får jag en känsla av att i förlängningen kommer även de avgiftsfria basöken att bli belagda med en "liten avgift" för att sophanteringen faktiskt kostar! Hu ja! Allt går i cirklar!

Jonas sa...

Visst är det jätte bra att du kommer å slänger när du har vägarna förbi. jag har sätt så mycket folk som kommer till klovsten och skänger två påsar och sen åker hem, och de hade inte vägarna förbi. det är jätte bra med fria besök men ser en större fördel med begräninsingar, i göteborg t ex. har du 6 fria besök där efter kostar besöken 277kr per besök, och det är ingen skilnad om du har villa eller lägenhet. där funkar det jätte bra, va glad att du har 12 besök.