lördag 4 december 2010

Reclaiming the triceps.

Efter nästan fyra veckor av hostande och en vår, sommar och höst med idel löpning begav jag mig idag tillbaka till gymmet och till min kompis Tittis styrkepass. Det är hon som lärt mig allt jag kan om roddövningar, utfall och sneda crunches. Samt att olika former av hantelhantering.
Eftersom det är mig vi pratar om har det varit en försiktig och långsam resa, men ändå en resa från någon som var i princip helt omusklad till en ganska stark Ulrika. Från de rosa babyhantlarna till de blåa som är ganska bigga.
Åtminstone var jag lite stark för ett tag sedan, nu har jag en del att jobba ikapp. Men det gick hyfsat idag och det var roligt! Något som inte alltid är mitt omdöme när det handlar om träning.
Enda avigsidan var att jag lyckades sträcka mig i ena sidan, så nu ojar jag mig på ett föga spänstigt sätt varje gång jag skrattar, nyser eller gör en hastig rörelse.
Sådant hände aldrig för några år sedan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Använder du pulsklockan när du tränar styrketräning också? Det ger det hela en extra dimension, kan jag säga. Brände 700 kalorier på ett intervallpass på gymmet imorse vilket passar bra eftersom påsen med Fredagsmix, som jag just satt i mig, visade sig innehålla ungefär samma mängd.

Anonym sa...

Använder du pulsklockan när du tränar styrketräning också? Det ger det hela en extra dimension, kan jag säga. Brände 700 kalorier på ett intervallpass på gymmet imorse vilket passar bra eftersom påsen med Fredagsmix, som jag just satt i mig, visade sig innehålla ungefär samma mängd.