lördag 25 december 2010

Vem är "affärsmannen Niclas"?

Jag har utvecklat en lätt osund fascination över Ladies på Östermalm och sett säsongens alla avsnitt. Som jag har berättat förut har jag kluvna känslor för serien, men en av deltagarna har tagit sin roll till helt nya höjder i de två senaste avsnitten. I dessa åkte Tone Oppenstam, den yngsta och minst behagliga ladyn, till Saint Tropez på en tjejweekend med sina Slitzbrudlookalike-väninnor. Något som mycket väl kan vara det mest vulgära som någonsin visats på en TV, med kläderna på.
Jag blir heller inte klok på Tones pojkvän, "affärsmannen Niclas" som han kallas i serien. Honom hyser jag också kluvna känslor inför. Det är inte svårt att hånskratta åt honom när han med en elvaårings entusiasm visar upp sina sportbilar, sitt lantställe med röd matta på bryggan, åttiotalsstolar i köket och gym slash spa på vinden. Men samtidigt är det just elvaårsentusiasmen som gör honom mänsklig mitt i allt det patetiskt stekiga. Speciellt i kontrast till isdrottningen Tone.
Vem är han egentligen? Vad är det för affärer som genererat pengar nog att skaffa alla dessa attribut slash leksaker? Vad är det för framgångsrikt affärsmässigt förflutet som fått Tone på fall? Jag är så nyfiken, är det någon som vet?

Om du vill se det sista avsnittet så finns det här i några dagar till.

UPDATE Tack vare Kristina så hittade jag till Tones hemsida. Den bjöd inte på lösning av gåtan Niclas, men väl på en orgie i särskrivningar. Bland annat beskrivs Tone som både en "super kvinna" och som en "etablerad fashion och design ikon".

,

18 kommentarer:

Kristina af Knusselbo sa...

Jag har också funderat på samma sak. I mitt googlande på info hamnade jag på Tones hemsida med denna fruktansvärt särskrivna biografi! Huvvaligen. http://www.toneoppenstam.se/?page_id=2004

Ulrika Good sa...

Haha, Kristina, tack för länken och för särskrivningsorgien!

Anonym sa...

Älskar att läsa om det du tittat på på TV! Det är alltid mer underhållande än själva programmet! /Moncan

Anna sa...

Tone är både hög och frispråklig, läser jag, men "detta är bara början… Tone Oppenstam Access kommer göra turne i Sandhamn, Båstad och Visby och dessutom Rivieran med Sveriges snabbaste och största privat ägda båt; turbin båten Miss Turbine och Predator 108 Diablo Blanco 2011."

Wow!

Nemo sa...

Alltså... är det Google Translate som har skrivet... det är så förment taffligt: "Tone är en kvinna med högt tempo än de flesta och som vill ha det mesta ut av livet – hon kombinerar de olika rollerna hon har i livet på ett optimalt sätt för att känna att hon lever ett intressant och roligt liv i harmoni och balans med de hon önskar att vara nära. Det har gjort henne till en unik intressant lifestyle profil."

Apropå affärsmannen Niclas så fanns det just ett stort mått av pojkaktig charm med gitarrhörnan.. och att ha en fyrhjuling bling-bling med påhängd högtryckstvätt för att spola bort ankbajs... det är nästan tysk filmsymbolik att suga på

Ulrika Good sa...

Moncan: Tack! Du är alltid lika peppande.
Anna: Jag tror man kan analysera den biografin i evigheter ;).
Nemo: Det var när han högtrycksspolade bort bajset och sedan spelade elgitarr som jag ändrade mig. Innan hade jag tyckt att han var totalt outhärdlig, men nu såg man lekfullheten i honom. Tur att han har en sådan lekfull fästmö. Not!

Ulrika Good sa...

"Genom online portal för nyankomna produkter inom fashion och design och massmedial marknadsföring av butikernas event, trendsättare och inköpare." Det går inte att sluta läsa.

Stellan sa...

Jag känner mig alltid lite smutsig när jag sett det där programmet. Vill ogärna outa att jag faktiskt sneglat på några avsnitt medan jag suttit i soffan och "jobbat."
Men affärsmannen Niclas har tillfört krydda, spänning och massor av obesvarade frågor. Kan tänkas att jag kollar igen, bara för att få veta mer om honom.

Nemo sa...

Kan inte släppa Tone's prioriteringar i livet; OK att hysta upp Gucciväskor för en halv mille på bagagekärran - men dela rum med två i St Tropez.
Och - flyga helikopter till och kring racerbåtstävlingen - men inte hyra in en levande människa som fixar hemsidan. Det är inte stabilt.

Eller så är det så übersmart att jag inte fattar...

Kristin sa...

Fråga mig inte varför men jag är smått besatt av tanken på vad denna Niklas gör jag med...och eftersom jag googlar tills jag hittar så hittade jag detta: http://www.realtid.se/ArticlePages/200907/05/20090705044754_Realtid676/20090705044754_Realtid676.dbp.asp

Där står lite om hans företagande åtminstone....men jag ska bannemig hitta mer!

Ulrika Good sa...

Kristin: Tusen tack! Den där artikeln tog uttrycket "såsig journalistik" till heeeelt nya höjder. Jag tror knappt det är sant. Själv har jag hittat den här.

Kristin sa...

Jag hittade precis detta också, som komplettering: http://www.svenskrental.se/default_artikel.asp?categoryID=1&pageID=928

Nu vet vi allt om Niclas :)

Ulrika Good sa...

Och Stellan: Tack för att du outar dig som "jobbare". Jag tror det finns många som skulle vilja "jobba" till den här serien.
Nemo: Det är precis den sortens frågor, som denna obegripliga prioritering, som lett till att mitt huvud snurrar av undringar om ladyn i fråga.

Ulrika Good sa...

Kristin: Borrhåltagning, rivning och rental. Det är helt klart att man är i fel bransch. Det är den sortens grejer som är sexiga på riktigt ;).

Kristina af Knusselbo sa...

Åh, Ulrika, du hade ju hittat en väldigt uttömmande artikel! Och då kan man titta på allabolag.se så ser man ännu mer. Det verkar som de flesta bolagen gick med förlust förra året, om nu det betyder något. http://allabolag.se/befattningshavare/Johansson%252C_Lars_Niclas/3896c82f37828d2771cc4efdfde111c9

Anonym sa...

Hittade en platsannons för hennes livstilsprojekt, inklusive produktionen av hemsidan. Hjälp!
http://vakanser.se/jobb/saljare+och+administrator+till+mediaprojekt/
/Rebecka

Anonym sa...

Hej!
Lite nyheter:
http://www.expressen.se/noje/1.2324659/ostermalm-ladyn-haktad-for-skattebrott

http://ltz.se/nyheter/are/1.2722126-tone-oppenstam-haktad-for-grovt-skattebrott

Och så här:
https://www.flashback.org/t1442263

;)

Anonym sa...

Sent svar..men råkade komjma in på din blogg när jag googlade på Tone samt Niklas. Jag har umgåtts lite med honom flera år sedan och han är en enkel toppenreko kille från Småland. Är lite Nyfis nu när hon blitt äktad..realtid.se mkt intressant läsning:-) Men åter till Niklas. Han är enkel på gränsen till tråkig trots alla bilar, snabb båt och fint sommarställe.. Undrar om han håller genom denna process? han är en seriös företagare och vill säkert inte få sin business nedsvärtad av sin trolovade, om de ff är ett par..Du kanske inte läser detta så långt senare men vr tvungen att skriva av mig lite..Vänligen "en enkel kvinna"