torsdag 23 december 2010

Nu kan Lotta Lundgren bli DIN hemmafru.

Nu är den här, boken som gör mig stolt över min bransch. Den som klargör att de kvaliteter vi (i bästa fall) besitter kan åstadkomma annat än irriterande avbrott i din favoritfilm och splashbemängda bilagor i din morgontidning. Som bevisar att det kan bli snyggare, bättre och definitivt mer välskrivet när reklambranschens finest får fria händer. Det är Lotta Lundgrens kokbok Om jag var din hemmafru som landat i min brevlåda. Signerat ex. Underrubriken är eller hur man får en vardag att smaka som en lördag. Den som inte tycker att det låter som ett bra koncept räcker upp en hand.
Jag vet att du har annat att tänka på än boktips en dag som denna, framförallt har du annat att göra än att läsa bloggar som min, men jag vill ändå helt kort konstatera att det här är nästa års bästa kokbok, alla kategorier, beställ den bums här.
Så medan du maskar ifrån det du egentligen borde göra får du några aptitretande smakprov här:


Den sensuella fotomodellen är Lotta själv. Det är nästan så man blir förbannad.

Som du kanske förstår har Lotta ett förflutet på reklambyrå. Hon var copywriter på Garbergs, närmare bestämt, och det är den byrån som står för den utsökta formgivningen.

"När jag var barn användes pumpa främst som transportmedel. Man satt finklädd i pumpan och åkte. Nu för tiden finns pumpa att köpa i helt vanliga mataffärer från och med augusti." Kort utdrag ur en av Lottas alla fantastiska ingresser för recepten. Även om du aldrig hållit i en kastrull är de otroligt läsvärda.
Lottas blogg, där många av recepten härstammar ifrån finns här.

1 kommentar:

Lotta Lundgren sa...

Gullunge.