onsdag 29 december 2010

Påpälsat.

Det var kallt i förmiddags, minus fjorton grader, så kallt att min bil hade klätt sig i päls. Ett vitt, fluffigt lager av perfekta kristaller som kanske var två centimeter tjockt.

Pälslagret gick att borsta eller blåsa bort, så fluffigt var det.

På mina breddgrader är det i alla fall ovanligt med pälskristallklädda bilar.

Och en grej till, du i Volvon, som först låg trettio centimeter bakom mig på den snorhala 158:an igår, och som sedan flängde ut på fel sida, i påfartsfickan, där underlaget bestod av is och modd, för att köra om mig som låg i 87 km/h på denna 90-väg, till dig vill jag bara säga: du är en idiot.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vintern är magisk i sin kylslagna skönhet./Moncan

Anonym sa...

Sånna idioter i trafiken finns det alldeles för många av. Ibland önskar man att de ska snurra rakt ner i diket och landa mjukt men tillräckligt djupt för att inte kunna få upp bilen själv. Gott nytt år Och tack för en bra blogg.