måndag 12 januari 2009

Fast i slottsträsket.

Jonas Gardell är en person som jag först tyckte var helt fantastisk men så småningom tröttnade våldsamt mycket på – under en period var han svårt överexponerad utan att förnya sig ett dugg.
Men nu har det varit välgörande tyst om honom ganska länge, tillräckligt för att väcka min nyfikenhet över hur han ska göra sig tillsammans med de övriga divorna i Stjärnorna på slottet (för alla har ju hört att han är ett svin privat, eller hur?)
I helgen har jag sett alla avsnitten på underbara SVT Play och konstaterat att han helt klart gör serien mer sevärd.
De andra stjärnorna må vara excentriska, tjuriga, diviga, egocentrerade och underhållande, men det är han som är vassast, rappast, råast och gör att det inte blir en gaggig sörja av det hela.
Jag förstår att det har varit en hel del kvällspressskriverier (när jag inte var hemma) om framförallt avsnittet där Staffan Scheja var värd, och det är som vanligt en enögd sensations-”journalistik” som rapporterar om hur labil och grisig Gardell är som blir rasande på den stackars snälle Scheja.
Men när man ser avsnittet så är det en väldigt intressant palett av olika känslor och reaktioner som visas.
Visst, Gardell överreagerar kraftigt när han snear på den trista, och, som han tycker, förnedrande, övningen med stråkkvartetten, men liiite förstår jag honom.
Och framförallt visar han hur intressant och givande livet kan bli för den som vågar stå för sina känslor (något som jag själv önskar att jag kunde vara bättre på). Vilket även omfattar att ta itu och prata med dem som drabbas av okontrollerade känsloutbrott.
Hans tacktal till Staffan Scheja senare på kvällen, där han låtsas bli fyllesentimental, var fruktansvärt roligt och vid slutsummeringen hamnade han trots allt på känslomässigt plus hos samtliga slottstjärnorna, till och med hos konflikträdda Christina Schollin.

Om några av er glin skulle ha missat hur sjukt snygg Staffan Scheja var en gång i tiden.

, , , ,

6 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Exakt den där tidningen har jag inne på toa. Bredvid en Vecko-Revyn med Kenta på och en bok om vad en soldat bör ha med sig ute i fält.

Anonym sa...

Hur gammal ÄR du? Egentligen?

Ulrika Good sa...

Lotten: Då kan jag förstå om det är lätt att fastna inne på er toalett.

Anonym: Jag är en vacker, genomklok och lagom tjock kvinna i mina bästa år. Något annat du undrar över?

The Girls Of Florida sa...

Jisses, han var ju en pudding. Fast en något trist sådan.

Men jag håller med varenda andetag angående Gardell. Från att ha vart äckligt trött på den mannen är jag nu redo att ta honom till fader. Eller åtminstone som granne.

Anonym sa...

Han ser ju ut som en seriefigur på riktigt! Alltså en sån snajdig figur och inte Tuffa Viktor.

Nea sa...

Wow, han var verkligen snygg!

Jag gillar att han inte blev slav under sitt utseende så att säga. Tänker på att han inte färgar håret utan faktiskt står för sin ålder och gråa hår i dag.

Neas Matte