lördag 31 januari 2009

Se Super Bowl-filmerna redan nu.

Imorgon natt gör de amerikanska fotbollslagen Pittsburgh Steelers och Arizona Cardinals upp om vem som vinner den så kallade Super Bowl-finalen. I reklamsammanhang är en reklamspot under Super Bowl-finalen både det mest prestigefyllda och det dyraste man kan göra.
Trots ekonomisk kris kostar en spot under morgondagens finalmatch 100 000 dollar.
Per sekund.
Och slutsålda är de också.
Men å andra sidan kan ett företag som lyckas med sin reklam nå ett kurslyft på 0,25 procent dagen efter. Och en film som premiärvisar klipp på Super Bowl kan öka sina intäkter med hela 34 procent.
Nyss fick jag ett frustrerat mail från kvinnan med världens coolaste namn, Åsk, som ensam byggt ett unikt rekamfilmsarkiv på Adland. Hon har världens största samling av Super Bowl-reklamfilmer, och några av dem som kommer att visas under årets final finns faktiskt redan att titta på här. Resten kommer på måndag, när finalen är avklarad.
Gå in där och titta om du vill se några av de mest spektakulära och påkostade reklamfilmer som finns.
Och frustrationen då? Jo, hon skriver att varken Resumé eller Dagens Media tycker att det är något att skriva om, och frågar därför om jag kan tänka mig att göra det istället.
Med största nöje, Åsk.
Med största nöje.

, , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur - jag frågar hur! - skulle det få plats bland Viggos bilder av dagens lunch, och Bambusersända intervjuer på väg till och från den?