tisdag 27 januari 2009

Hur snyggt sover du?

Jag är ganska bra på att sova på tåg och vaknade nyss strax utanför Katrineholm efter en riktigt skön tvåtimmarslur.
Däremot är jag väldigt dålig på att sova snyggt. Jag vet inte hur elegant du slumrar i sittande position, men jag vaknar alltid med snustorr, vidöppen mun och dregelslamsa på hakan. Det finns otaliga komprometterande bildbevis på det som föregått detta, som diverse "kompisar" fnissande smugit sig till. Jag fasar för den dagen någon sammanställer dessa i ett Facebookalbum med titeln Ulrika sover
(få inga idéer nu, bara!).
Jag är alltså på väg upp till Stockholm för att vara med i juryn för Guldnyckeln ett par dagar. Nyss Facebookchattade (ständigt denna Facebook) jag med min lillasyster, som förresten jobbar på den här byrån, och vi bestämde att vi skulle ta ett glas vin på Sturehof klockan nio.
Jag är tillräckligt mycket stugsittande lantis för att tycka att det känns fånigt glamoröst att kunna bestämma en sådan sak, helt apropå, en vanlig tisdagskväll.
Som belöning för att du orkar läsa det-här-gör-jag-just-nu-inlägget får du tre tips på andra som skrivit betydligt intressantare saker.
Först har Olle Nordell gjort ett inlägg om sin önskan att ha blankt indianhår.
Sedan har Lotta Lundgren återigen gjort ett väldigt underbart intro till ett av sina recept.
Och så har Abbes storebror bevisat att Google kan tänka som ett barn stavar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant ämne...
Eftersom jag varje dag åker tåg Götebprg-Varberg(Ca 45 min resa) till och från jobbet, så har jag märkt att jag utvecklat en mängd olika sovpositioner.
Vi har den klassiska huvudet rätt bak (Med alternativet att ha munnen öppen).
Denna sovställning är inte så bekväm, då man oftast väcks ur den med en headbanging.
Sen har vi motsatsen till förra position, huvudet rätt framåt. Inte så bra position om man tänker vad som kan hända med munnens vätskor. Jag säger inget mer om den...
Sist har vi den nog säkraste av dom alla: Armbågen på fönsterlisten och handen på haka/mun. En riktigt bra position om omöjliggör vätskor att tränga ur munnen.
Eventuellt kan man kanske använda sin halsduk som en slags stödkrage. Men jag har ännu inte provat denna teori.

Anonym sa...

lantis? du bor ju på sveriges framsida ju :)

Anonym sa...

Du har tur att jag är inte på Facebook.
För du vet vilka sovkort jag har på dig, hahaha.

Men du är söt när du sover. Ändå.

Min systers man sa till henne en morgon:
-Det är tur att jag älskar dig så mycket.
För du är hiskeligt ful när du sover.

Anonym sa...

Jag är skitsnygg när jag sover. Också.

Anonym sa...

Sovit på tåg och bussar har jag gjort. Många gånger. Och jag misstänker att jag har varit fantastiskt vacker alla gånger. En av gångerna var på väg hem från Stockholm med mina elever (är lärare). En av dem tog en mindre vacker bild på mig, men det bjuder jag på! :-)

Lisa sa...

Jag brukar hänga en jacka över huvudet när jag sover på tåget. Och det borde mina medresenärer vara tacksamma för.

coolbettan.blogg.se sa...

Ta det lugnt i storstaden!
Är inte du färdigsminkad och snygg på morgonen?
Så är det ju i alla filmer!?