fredag 30 januari 2009

Rapport från plats 38 (gång salong)

Nu sitter jag på tåget på väg hem till gamla Götet igen.
Egentligen skulle jag varit på en lunch som Telia har med Melodifestivalbloggare (som jag förvandlades till en period förra året), men jag var tvungen att åka hem och jobba istället.
Fast du kanske tycker det är lika skönt att slippa att läsa om vad Christer Björkman och hans festivalartister har på hjärtat?

Jag har just läst DI Weekend som har en intervju med Blondinbella.
Kan hon verkligen ha varit så där beräknande redan från början, frågar jag mig.
I intervjun berättar Isabella Löwengrip (som hon egentligen heter) nämligen att Blondinbella var en fiktiv figur som hon hittade på som fjortonåring och att hon marknadsundersökte läsvärdet på inläggen med sina kompisar redan från början.
Dom tyckte att hon hade ett för tråkig liv så hon gjorde sin figur mer glamorös.
Något som senare förvandlades till hennes riktiga verklighet.
"Jag läste mycket chick lit-böcker och plockade en del därifrån" berättar hon.
Är det en efterkonstruktör eller ett entreprenörsunderbarn som talar?

Sedan funderar jag vidare över att hon säger att skulle tackat nej till att vara med i ett humorprogram.
Det förstår jag inte alls.
I så fall måste jag ha drömt när jag skrev det här.
Men det jag drömde/såg den gången bekräftade i alla fall det Blondinbella säger i artikeln; att det inte passade hennes varumärke.
Inte alls.
Synd att hon kom på det efteråt, bara.
Och förvandlade det till sin verklighet.

, , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vårt webbutvecklings företag står inför en stor utmaning - hur ska vi på bästa sätt nå nya kunder? Tänkte höra om du har några kreativa och roliga förslag eller idéer då din blogg är listad under kategorin reklam på bloggportalen. Läs mer på adressen:

http://www.valkommen.se/article-1233323728.html

Leif Fransson
VÄLKOMMEN WEBBUTVECKLING AB

Kiddan sa...

Hej på dej, jag har ju inte varit inne på din sida på länge men jag fascineras av att ca 150% (!) av alla bloggare skriver om Blondinbella... Vilken PR hon skaffar sig - lilltjejjen. Imponerande. Men jag har aldrig orkat ens öppna hennes blogg men nu när till och med du skriver om henne så bara måste jag ju in och kika dör.

Anonym sa...

Tänk va...att vara 18 år och hålla sig med ett varumärke...
Vet inte om jag ska vara imponerad eller tycka synd om flickebarnet?

Fast jag vet att jag gillar din blogg och dina kvicka inlägg. Och ditt "varumärke" är ju sanslöst bra.

Trevlig helg

Anonym sa...

Citat:
Fick en liten chock när jag kom in på mittt favoritcafé Fresco under lunchen och såg mig själv på framsidan av Di Weekend på ett av borden. Även fast jag har dragit ner på intervjuer med tidningar kommer jag ändå inte ihåg vilka jag gör. Intervjuen var i alla fall väldigt bra och ett tag glömde jag bort att jag läste om mig själv och började tänka "Gud villken cool tjej"

Anonym sa...

Och Leif...
om Ulrika hade varit tandläkare...
hade du då slagit dig ner i hennes väntrum och förväntat dig en spontan rotfyllning?

Åsk Dabitch sa...

Bwhahaha! Tootsie vinner. Synd att Blogger har ett så fult sätt att visa kommentarer på Ulrika, de som du får är ju guld värda. :)

Anonym sa...

Blondinbella hade framstått som betydligt mer sympatisk om hon inte vore så falsk och direkt lögnaktig.
Det där med den "fiktiva Bella" är ju ett stort skämt.
Det finns få i detta land som tar sig själv på så fullt på allvar och totalt saknar självdistans som just denna företagsamma tjej.

Och citatet om att hon "inte kommer ihåg" intervjuen i DI är ju häpnadsväckande eftersom hon i flera dagar på ett närmast patetiskt skrytsamt sätt orerat om den kommande intervjun.