tisdag 6 januari 2009

Reprissändning # 14

Dagens reprisinlägg är från hösten –07 när kvällstidningarna körde svenska litterära klassiker som tilläggserbjudande. Rubriken var VM i overkill:

Alla som läst en kvällstidning de senaste åren vet att "nyheterna" brukar vara av den här karaktären:

Eller kanske:

Men kulturredaktionerna på dessa tidningar tror fortfarande att de arbetar på en smal, smart, prestigefylld, näsan-i-vädret-tidskrift med finkulturella konässörer till läsare.
De matchar sin tidning och sina läsare ungefär lika bra som om man skulle kalla in De Aderton från Svenska Akademien varje gång Hemmets Veckotidning skulle utse veckans bästa roliga historia.
Jag slår vad om att det är denna redaktion som trumfat igenom den lysande idén att erbjuda sina litterärt högstående läsare stekheta klassiska mästerverk. För 59 kronor! Ungefär lika mycket som en pocketbok kostar. Och betydligt mer än många böcker kostar på antikvariat.
Man kan höra hur löpsedelsmakarna diskuterade i tisdags: "Ska vi lägga "Mamma avslöjar Bondefredriks hemligheter" över eller under erbjudandet om Flugornas herre?"

Bilderna på löpsedlarna har jag lånat från Dagens Löpsedel.

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är synd om dem som jobbar på kultursidorna. Fatta att behöva kämpa mot "Lets Dance-deltagare i otäck olycka" (bröt nageln).

http://www.liaicentrum.blogg.se (Nominera mig, eller inte)